2019-11-18 152 瀏覽
上星期去左將軍澳探個朋友, 發現佢屋企樓下有間環境好CHILL既台式餐廳, 呢間餐廳係對住一條河同埋好大片樹木. 感覺上好RELAX, 其實坐戶外應該更加正既, 不過個日太熱, 所以坐左係室內, 室內個環境都好休閒, 而且仲有D書可以拎黎睇~紅燒牛肉麵~呢個係午市定食套餐. 本身都有小食, 我揀左醃黃瓜條, 另外加$10就可以加小食, 我要左鹽酥雞, 牛肉麵既湯底既味入晒去D牛肉. 麵質彈牙, 係咁熱既天氣食住呢個又爽口又凍既黃瓜條感覺上真係好爽. 鹽酥雞炸得唔油膩及炸左既雞肉又唔會太鞋.~香酥/香煎排骨套餐~另個係魯肉飯, 個香煎排骨有驚喜,因為佢真係好大塊. 再加上我呢個都係加左個小食, 加左個魯肉配菜心, 所以係完全食唔晒, 排骨煎得香口但不油膩. 魯肉配菜心亦相當入味. ~口水雞三小拼盤~當中包括溏心蛋/豆腐/口水雞. 雞唔係好辣. 但係溏心蛋就太熟.~珍珠奶茶,芒果沙冰~呢度係用外賣杯, 大大杯咁, 飲唔晒可以拎走.

~紅燒牛肉麵~

~香酥/香煎排骨套餐~

~口水雞三小拼盤~

~珍珠奶茶,芒果沙冰~

呢度係用外賣杯, 大大杯咁, 飲唔晒可以拎走.