Odelice! (PopCorn 1)

餐廳: Odelice! (PopCorn 1)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-09-11 1150 瀏覽
行開將軍澳Shopping,有啲攰想搵間好少少的餐廳食下,見到有間氣氛唔錯的西餐廳就去試吓。店內裝修充滿歐陸風格,有不少法國相片做裝飾,氣氛雅致,每枱還有小蠟燭裝飾,好浪漫猶如置身歐洲,而店員親切有禮。花草茶店員推介採用法國有機田園優質植物花卉和乾果,也有特別功效。近門口有個小角落可以買返屋企添。我揀咗Soothing舒緩,主要成份係菩提樹,接骨木莓、鶯粟花、薄荷,士多啤梨給蘋果乾。飲落去感覺好舒服,味道獨特,帶點花果甘香,為匆忙的一天relax一下。我朋友嗌咗抗壓anti stress 主要成份有香茅,薰衣草,玫瑰花飯同蘋果乾。試咗兩啖都唔錯。蕃茄茴香酒煮蜆蜆好大隻,份量足,醬汁香濃,蕃茄同茴香帶出鮮味。店員細心地附上小腕子可放蜆殼。法國油封鴨腿配羽衣甘藍、局新薯,蘋果酒醬汁。鴨腿炆得好淋同入味,肥度適中唔會太肥膩,而蘋果酒醬汁配搭得宜,少少甜帶點酒香同鴨肉好夾,蘋果伴碟和薯蓉配菜也不錯。馬賽龍蝦海鮮鍋材料有半隻龍蝦、黑青口、大蜆、盲曹魚,魷魚,非常豐富。先食龍蝦,雖然唔算好大隻但龍蝦肉質新鮮彈牙,。黑青口比較少食,下厚肉。盲曹魚煎得外皮脆脆,肉質嫩滑。配上兩塊蒜蓉包,可以點汁來食,
花草茶
Soothing舒緩花草茶
抗壓Anti stress花草茶
馬賽龍蝦海鮮鍋
材料有半隻龍蝦、黑青口、大蜆、盲曹魚,魷魚,非常豐富。先食龍蝦,雖然唔算好大隻但龍蝦肉質新鮮彈牙,。黑青口比較少食,下厚肉。盲曹魚煎得外皮脆脆,肉質嫩滑。配上兩塊蒜蓉包,可以點汁來食,非常唔錯。
椰香焦糖烤布蕾
同焦糖布甸好相似,最頂層的cream做得好滑,唔會太甜,烤布蕾面層脆而裏面嫩滑,而且口感比較實淨。而最特別係加咗椰絲,增添口感和層次,值得推介。

2022-08-30
Soothing舒緩花草茶