餐廳: JOMO Kitchen & Health Hub
資訊:

2021-01-20 276 瀏覽
將軍澳好多大型商場,近地鐵站嗰邊人流多喺Openrice搵到一間幾chill喺海旁嘅café我地叫咗1個Sourdough同1個Pasta威士忌木桶煙燻鮭魚忌廉芝士酸種麵包好多Café都會有呢個三文魚Sourdough嘅選擇不過好少見到係威士忌木桶煙燻其實我都唔係好食得出有威士忌味但係的確係比平時食開嘅三文魚冇咁鹹同埋三文魚係碎上,食落比片上嘅更加有質感麵包切落去嘅時候已經覺得好脆食落真係冇失望,夾埋隻水煮蛋真係比起好多地方高質手打意粉配黑松露忌廉醬本身猶豫咗好耐叫唔叫呢個手打意粉好因為我都驚會好滯,但係又真係唔想食蕃茄醬不過呢個食落都覺得好味其實嗰醬質感比起好多其他餐廳輕身同埋有好多唔同種類嘅菇喺入邊所以自己食晒一個都唔會頂住個人覺得呢個café都嘢食都幾高質環境又舒服,對住個海有機會我都想試埋個Burger,同Beans比較下Mocha我都飲咗2杯
將軍澳好多大型商場,近地鐵站嗰邊人流多
喺Openrice搵到一間幾chill喺海旁嘅café
我地叫咗1個Sourdough同1個Pasta
手打意粉配黑松露忌廉醬,威士忌木桶煙燻鮭魚忌廉芝士酸種麵包

好多Café都會有呢個三文魚Sourdough嘅選擇
不過好少見到係威士忌木桶煙燻
其實我都唔係好食得出有威士忌味
但係的確係比平時食開嘅三文魚冇咁鹹
同埋三文魚係碎上,食落比片上嘅更加有質感
麵包切落去嘅時候已經覺得好脆
食落真係冇失望,夾埋隻水煮蛋
真係比起好多地方高質

本身猶豫咗好耐叫唔叫呢個手打意粉好
因為我都驚會好滯,但係又真係唔想食蕃茄醬
不過呢個食落都覺得好味
其實嗰醬質感比起好多其他餐廳輕身
同埋有好多唔同種類嘅菇喺入邊
所以自己食晒一個都唔會頂住

個人覺得呢個café都嘢食都幾高質
環境又舒服,對住個海
有機會我都想試埋個Burger,同Beans比較下
Mocha我都飲咗2杯
Mocha