餐廳: JOMO Kitchen & Health Hub
資訊:

2020-09-14 269 瀏覽
好日都唔入將軍澳,難得去開梗係search下有咩好食。發現呢間Cafe都幾多人推薦,所以就去朝朝聖~餐廳近海邊,成個feel都好優閒舒適,好啱餐前後散下步hea下。估唔到平日下午3點左右呢啲非繁忙時間都唔少人,所以都要等位。Cafe內部開揚明淨,有日光照入嚟,感覺好舒服。其實佢都有啲室外座位,但熱辣辣寧願等下位坐室內。左邊係髒髒咖啡,出乎意料地完全唔「髒髒」,同想像中好大出入😂根本就係杯正常嘅咖啡加奶。不過飲落咖啡味好香醇,加埋奶更顯出佢嘅滑度,係幾好飲嘅。而右邊嘅double expresso,甘而不苦,幾易入口。我哋一行兩人只少少地叫咗一份主菜一份小食。但個番薯條個份量好似仲大過個意粉😂絕對食得飽人!!番薯條係闊身扁扁的,好大條,薯蓉比例高,所以感覺特別飽。如果幼身啲,炸層比例高番啲,作為小食可能會更好。而個意粉係絕對冇令人失望嘅。雖然份量偏少,但質素幾高 — 手作意粉夠煙韌有咬口,帶不規則嘅闊意粉好容易將醬汁掛曬上去。忌廉汁濃惆,好香菇菌味,而且雜菌嘅份量都唔少。味道上冇咩好挑剔,但份量實在比較細吧~ 畢竟價錢都有番咁上下,雖然係好味但就令性價比下降咗少少整體嚟講呢間都算係幾無敵

Cafe內部開揚明淨,有日光照入嚟,感覺好舒服。
其實佢都有啲室外座位,但熱辣辣寧願等下位坐室內。
根本就係杯正常嘅咖啡加奶。
不過飲落咖啡味好香醇,加埋奶更顯出佢嘅滑度,係幾好飲嘅。

炸甜番薯條
我哋一行兩人只少少地叫咗一份主菜一份小食。
但個番薯條個份量好似仲大過個意粉😂絕對食得飽人!!
手打意粉配黑松露忌廉醬
而個意粉係絕對冇令人失望嘅。

雖然份量偏少,但質素幾高 —
手打意粉配黑松露忌廉醬

忌廉汁濃惆,好香菇菌味,而且雜菌嘅份量都唔少。

整體嚟講呢間都算係幾無敵嘅cafe, 位置恬靜,又有海濱做配套;
環境舒適,光線充足;
無論食物定咖啡都算高質,
絕對係將軍澳必食~~
唯一有微言嘅地方就係份量比較細(主菜),定價有少少高~~ 但同區應該比較少同類型高質cafe, 所以都值得去!
炸甜番薯條