2023-11-06 589 瀏覽
今日同屋企人去科學園行吓海旁,出發前上網搵到呢度喺科學園附近有間自家經營小型Cafe。 睇到啲相片都唔錯,又可以帶主子呢!❤️❤️🐕一嚟到外面已經滿座, 咁因為有帶主子,所以只可以坐外面。 不過好快就有得坐啦。 舖頭好細心每一張枱都有部風機吹住, 雖然香港11月30度但係又有瓦遮頭又有風機, 直頭係舒服。 簡簡單單食個tea淨係嗌咗一個鹹食一個甜食,兩杯飲品。鹹牛肉飛碟熱辣辣上菜, 打開呢碟裏面有拉絲嘅芝士❤️cheese lover 一定鍾意,裏面有啲洋蔥粒同埋鹹牛肉,份量都OK。 個飛碟脹卜卜。偷偷俾主子食咗啲麵包。🤣🤣栗子牛乳蛋糕見到佢話有廚師推介每日精選蛋糕, 所以入咗去睇吓。 今日就係呢個栗子牛乳蛋糕, 老闆娘介紹話呢個栗子蓉係佢哋自家整嘅,食落去真係好林好軟, 而且栗子味好香好滑。 飛打手真心好食。Espresso青檸梳打水我個人都幾鍾意呢杯飲品,本身Espresso苦苦地, 加上佢青檸酸酸地嘅味,同埋梳打水! perfect combo 而且佢青檸汁似係新鮮打出嚟,除咗酸仲有少少苦澀味! 飲落去特別醒神! 除咗青檸之外其實佢有一杯香橙味嘅,出邊就少見,可能下次去試吓。士多啤梨奶

簡簡單單食個tea淨係嗌咗一個鹹食一個甜食,兩杯飲品。

鹹牛肉飛碟

栗子牛乳蛋糕

Espresso青檸梳打水

士多啤梨奶昔
老闆娘推介,唔算好甜,感覺唔係好肥。佢話係用好多粒士多啤梨打出嚟,應該用咗啲靚牛奶所以都幾滑!

環境舒服,位置都舒服。三個人比張五人枱我。後來先發現原來出邊可以免費泊車,不過隔離都有一個好大嘅咪錶場。 PS : 免+1, 本身想偷偷地私藏呢間餐廳,費事第日好多人去🤣🤣不過餐廳食物水準OK服務OK老闆娘亦好友善,仲特登會比一啲mat 比所有主子,所以決定造福大家😆😆😆❤️❤️❤️
2023-11-05
  • 栗子牛乳蛋糕