2019-02-01 21 瀏覽
社蓄生活繼續,所以觀塘搵食之旅亦都繼續!好在呢邊餐廳真係唔少,今次就行多幾步,嚟到呢間板上搵下食先!入到嚟感覺真係幾好,平時觀塘食咩都人山人海背貼背,難得呢度幾寬敞,枱櫈都唔逼夾!一睇之下,仲有幾多特色嘢飲可以叫,印象已經唔錯。見個名幾有趣,所以叫咗個山賊醬燒燻蹄,同埋一個洋蔥花!個飯份量唔算好大,啱晒女士們食,但係燻蹄就真係好足料!鋪滿晒直情見唔到個飯,可以話係食極都有!個醬都係重點,幾香口,甜甜哋幾開胃,值得一試。同埋佢都有啲菜菜一齊上,又有粟米伴碟,口感層次都豐富架!至於洋蔥花就係大家好熟悉嘅歐美式炸洋蔥,一層層幾靚!佢個沙律醬味道好好,夾埋炸洋蔥食一流!食唔停口!不過有少少美中不足係油咗少少,不過炸嘢係有少少難避免喇。飲嘢叫咗生薑蜜,都幾真材實料,應該係用韓式一樽嗰啲開,有晒薑喺底。其實最想試係巨蜂乳酸梳打,但係今日凍冰冰想飲熱嘢,下次一定試!

2019-01-18