2019-11-23 90 瀏覽
早排聽到同事提起堅尼地城開了一家間澳洲菜+自家製啤酒店,一search 之下才發現是早幾年待在珀斯時去過的一家店,終於有時間去一下了!餐廳樓底高裝修帶點工業風,感覺很relax!啤酒🍻當然要品嚐一下各款手工啤,order 了這個tasting set 共有6款口味,由淡至濃麥味也很易入口值得一試。個人特別喜歡麥味較重的啤酒!脆炸薯條手切薯條配黑松露醬,形狀不一既薯條幾脆口,帶有陣陣黑松露味道😋野味呢!紅菜頭沙律清新健康既組合,紅菜頭及沙律菜也很新鮮!加了橙肉、果仁、新鮮蕃茄及黑醋,口感豐富呢!紐西蘭青口個人特別喜愛吃青口,這個用白酒及蒜蓉煮的青口鮮甜入味,白酒既青香加上蒜香味,好食!水牛cheese 🍕 pizza個人喜歡芝士味濃既食物,pizza 是薄脆餅底加入蕃茄醬及厚厚既芝士香草,很原始的pizza味道,簡單美味👍🏻香港分店環境風格也很像珀斯Fremantle店,加上樓底高,感覺親切會再幫襯呢!

啤酒🍻

脆炸薯條