2023-10-17 209 瀏覽
又到左星期一晚. 趕住係上堂前搵食. 之前幾星期都食黎食去同一間. 今晚決定試下新野.同學話呢間以前長期排長龍,  所以都唔敢肯定有無位.可能我地時間倘早.  完全唔駛等位就能即刻入座. 小店有限用餐時間. 但對於我地呢d趕上堂的, 真心唔駛一個鐘就會自動閃走叫野食係自己出去叫兼比埋錢, 餐具亦都係自己服侍自己. 只有食品係店員拎比你.出面亦都有水供應. 同樣都係自助式.黑松露雜菌扁意粉$88可能我係第一個點餐, 同學話我一點就見到佢地即整, 所以最快到. 一黎到陣黑松露味超香.扁意粉都幾有咬口.食落每啖都充滿濃濃的黑松露味. 偶爾重帶點黑椒味. 完全係味覺的享受. 整體份量同味道都好ok. 龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬$138(相片影得有點差). 一黎到真係不得了. 稻庭烏冬上有大蝦. 紫菜. 牛油果同埋其他配料. 睇落超豐富.個龍蝦湯係用壺分開上. 可以倒一半落烏冬到. 留下一半到最後慢慢享受.本身個烏冬同配料的味道都偏淡. 但食材新鮮. 蝦夠大同爽.精髓在於個龍蝦湯, 倒左落去令成碗個烏冬的味道出返晒黎. 同學話份量比較少. 較適合小食的女士們.乾炒大蝦蒜香意粉$128呢個同上面的

出面亦都有水供應. 同樣都係自助式.
黑松露雜菌扁意粉
黑松露雜菌扁意粉$88

完全係味覺的享受. 整體份量同味道都好ok.
龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬

龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬$138

本身個烏冬同配料的味道都偏淡. 但食材新鮮. 蝦夠大同爽.
精髓在於個龍蝦湯, 倒左落去令成碗個烏冬的味道出返晒黎.
同學話份量比較少. 較適合小食的女士們.
乾炒大蝦蒜香意粉

乾炒大蝦蒜香意粉$128

呢個同上面的烏冬感覺係一個乾吃一個濕吃. 無左龍蝦湯同牛肉果. 其他材料大致相近.
對於怕食醬汁的朋友.呢個都係一個好的選擇.
2023-10-16
黑松露雜菌扁意粉