餐廳: 金公館 (康怡廣場北座)
資訊:

2020-09-20 223 瀏覽
餐廳堂食終於放寬到4人一枱,街上即刻多咗人流,餐廳嘅生意都明顯返生,可喜可賀!呢晚同屋企人去近屋企嘅金公館食飯,唔係好使等位,餐廳內座位多而且上菜快,返桌能力都幾唔錯。我地4個人開咗一壺茶,叫咗3個小菜加一個炒飯已經好足夠。埋單大概一百蚊位,都算實惠。雞絲粉皮份量比起外間其他餐廳多好多,麻醬俾得好慷慨,足夠撈晒成個粉雞絲每一梳都大大條,70蚊唔使真係好抵叫💪🏻椒鹽鮮魷好出色!上菜時熱辣辣非常新鮮,炸粉好薄而脆,鮮魷又滑又夠肥美,面頭少少辣粉同點埋喼汁好惹味蜜椒薯仔牛柳粒又係熱辣辣,鑊氣十足薯仔粒走過油,每一粒外面都脆脆地所有材料都切成一口大小,均勻沾上蜜汁,少少甜令人食指大動😍最後食埋個瑤柱蛋白炒飯就飽晒炒飯粒粒分明之餘碟底又唔係太肥,食落無乜油膩感,幾推介👏🏻

雞絲每一梳都大大條,70蚊唔使真係好抵叫💪🏻

椒鹽鮮魷

椒鹽鮮魷好出色!

蜜椒薯仔牛柳粒

蜜椒薯仔牛柳粒又係熱辣辣,鑊氣十足
薯仔粒走過油,每一粒外面都脆脆地
所有材料都切成一口大小,均勻沾上蜜汁,少少甜令人食指大動😍

瑤柱蛋白炒飯

最後食埋個瑤柱蛋白炒飯就飽晒
炒飯粒粒分明之餘碟底又唔係太肥,食落無乜油膩感,幾推介👏🏻
2020-09-11
椒鹽鮮魷