同男朋友拍拖紀念日,佢揀左太子呢間小店食晚餐等簡單慶祝。一入到去已經覺得環境同氣氛都好好,店鋪面積雖然唔大,但用左好多吊燈佈置。仲播放好多耳熟能詳的英文歌,好有高級西餐廳既感覺。睇緊menu既時候,侍應已經好貼心比左盤爆谷我地慢慢食住揀。我地最後每人揀左個set dinner。呢度既set dinner主打6道菜,有3款頭盤咁多,每款都係一口份量,岩哂想每樣試少少既人。頭盤有凱薩沙律配脆多士手指,其實係一塊好爽脆既羅馬生菜配凱薩沙律醬,多士手指都好脆,好開胃。最後仲有蒜鹽燒蝦伴牛油果忌廉醬多士,牛油果醬好幼滑,同燒蝦好夾,但多士就略嫌唔夠上面多士手指咁脆身。之後就到南瓜蟹肉忌廉湯,3款前菜自己最中意,好濃既南瓜味,而且咁細杯都有好多蟹肉!到主菜喇,男友叫左個檸檬牛油百里香烤魚配茫果沙沙。一上枱見到係中式擺法原條魚上,但一食又係好西式既味道,好特別呀!魚係每日唔同既時令魚,今次個條係紅鮋,肉質好嫩滑,而且個汁酸酸地仲有少少茫果粒好開胃!另一道主菜係烤羊架,好難得羊完全唔"蘇",好入味而且啖啖肉冇咩肥膏。另外伴碟有個紅酒燴梨,煮過既梨仍然保持到爽口,亦充滿紅酒味,可以中和翻紅肉。最後仲有一
同男朋友拍拖紀念日,佢揀左太子呢間小店食晚餐等簡單慶祝。

仲播放好多耳熟能詳的英文歌,好有高級西餐廳既感覺。

爆谷機
爆谷

前菜

檸檬牛油百里香烤魚配茫果沙沙

烤羊架伴紅酒燴梨

最後仲有一杯清新既西瓜沙冰畫上完滿句號。
西瓜沙冰

總結,好滿意呢間有情調既餐廳,價錢合理,食物質素高,而且服務好好,會再幫襯!
檸檬牛油百里香烤魚配茫果沙沙
烤羊架伴紅酒燴梨