2023-09-25 1360 瀏覽
都考慮咗好來,究竟報唔報出嚟。諗吓為咗大家嘅福祉,應該比大家一個心理準備。其實都好少日本人開嘅餐廳係俾人彈嘅,要講嘅一間中伏的日本飯堂。其實都好少聽聞日本餐都會咁,間餐廳唔係服務差,但係收費同佢嘅食物質素唔係好成比例。心諗有日本人主理會有信心。呢間小餐廳聽聞係附近搬過嚟唔係好耐,只不過係幾個月嘅時間。有一次行經常上址係啱啱開左冇幾耐,連電話都未有。只見到一間門口好日式嘅飯堂,但又唔算係居酒屋,很有一種住家的味道,即管過嚟試吓。場主有兩個日本人及一個懂講廣東話的夥計。其實個日本場主係非常之強力銷售,或者日本人鍾意飲酒係正常啩。坐低就係咁推薦。嗰種殷切到似乎很正常,但係情緒之間你會留意到佢好想推介佢嘅酒,200 元3款。我都唔係一個好酒之人。都點咗一個套餐,$600 左右,但唔知係咪因為壽司而家日本唔嚟得,嗰啲全部都係下欄嘢,廚師發辦嘅家常便菜,味道亦都唔係講到啲乜嘢新鮮,又唔係高級食材。又唔似廚師發辦壽司,但係中環有間專食廚師發辦嘅壽司井,係五百幾蚊13 種鮮魚,雖然唔啱比較,但係我想講嘅係呢間餐廳嘅價錢同呢個食物質素好唔成正比,非常失望。又唔可以話佢呃你,但係確實一廂情願。菜式都冇乜嘢好講,大家睇吓我食啲乜嘢自己評價。埋單成千蚊。
呢個視屏俾OK係做緊應該鐘