大滾友火鍋 (紅棉大廈)

Big Boil's Club (紅棉大廈)
餐廳: 大滾友火鍋 (紅棉大廈)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-01-19 1179 瀏覽
呢度行宮廷風,裝修幾古色古香🤣。唔單止調味料,飲品叫咗竹蔗茅根都用雕哂花嘅宮廷風酒壺裝住,好有趣。話說先前見到佢個花膠雞湯覺得好吸引,不過一場嚟到緊係試下期間限定湯底❕🍲龍躉木瓜魚湯鍋木瓜好甜,龍躉片有一定厚度但食落都幾嫩,魚皮仲附有滿滿嘅膠原蛋白❤️好滋補,魚湯本身已經夠味,隨住時間加乘,加上木瓜、龍躉同其他配料越煲越清甜!不得了🔥好希望餐廳可以轉佢做Regular 湯底,好怕食唔返🙏大滾友響鈴拼盤響鈴同黃金響鈴各三件,全部即炸夠脆,黃金響鈴一上檯已經好香咸蛋黃味,咸蛋黃味濃厚仲要好脆,超邪惡😋🐮🥩大滾友牛肉拼盤(細)拼盤有牛小排、牛頸脊、和牛金錢展、雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒同牛舌花。 唔同部位嘅牛肉口感同肉質各有特色,但係牛味都好濃,今次牛舌花有驚喜,幾爽口😋 🐷伊比利亞橡果豬肉味濃郁,但口感嗰種柔軟有dd似食緊牛🤣食橡果大嘅豬原來真係唔同啲。🧀三重芝士腐乳牛丸(四粒)內餡芝士味幾濃,隨後再食得到腐乳味,兩樣嘢幾夾。牛丸嘅底味仍然夠濃冇被餡料搶味,出色。🍅🌽大滾友雜菜拼盤🥬超多種類,今次特別在有紫淮山,有花青素可以抗氧化、增強免疫力🙌 🔥出火豆腐花豆腐花原桶上仲要真出火 on fir

🍲龍躉木瓜魚湯鍋

大滾友響鈴拼盤

🐮🥩大滾友牛肉拼盤(細)

🐷伊比利亞橡果豬

🧀三重芝士腐乳牛丸(四粒)

🍅🌽大滾友雜菜拼盤🥬

🔥出火豆腐花
豆腐花原桶上仲要真出火 on fire🔥好有儀式感,啱哂我呢啲鐘意打卡📸嘅朋友🤪

2024-01-18
  • 伊比利亞橡果豬
  • 大滾友牛肉拼盤(細)
  • 黃金響鈴