同朋友食飯諗住搵間靚靚地又可以打下卡既餐廳,Veggie4love 一直都係個list入面,今次終於可以食到,果然無令我地失望。我地點左兩杯飲品,三個小食,一個主食,一個甜品。 飲品叫左mojito 同士多啤梨味既soy shake, mojito就穩穩陣陣點都無死,都係預期中咁啦,個soy shake就有啲驚喜,諗住都係好奶好cream果d味,但原來有d酸酸地既味,應該落左乳酪,唔會好快就覺得好漏,而且好creamy 好濃郁。三個小食分別係墨魚圈、手撕雞同北京炸片,墨魚圈唔好睇佢平平無奇咁,佢個炸粉漿幾香同埋口感真無好似真墨魚。而手撕雞一食落口完全係平時食手撕雞果d味,我地一d都唔覺自己食緊素。仲有招牌菜北京烤片就有啲特別,佢既烤片皮唔係平時好有彈性熱辣辣果d,但食落又唔會好乾,個醬係exactly 烤鴨果d醬,就係佢帶起成set烤片,係好熟悉既味度但食緊同平時唔同既野,感覺幾得意。主食就叫左個Trip to Bali,見面每枱一份就知佢係招牌,好足料好豐富,打卡一流,個沙律酸酸地好開胃,串燒好香口好好味。最後都忍唔住叫多個甜品,心太軟不過不失,反而我地鐘意個雪糕多啲,當日係朱古力雪

最後都忍唔住叫多個甜品,心太軟不過不失,反而我地鐘意個雪糕多啲,當日係朱古力雪糕,食落又唔漏,仲要無出面果d咁死甜。

成餐飯我地都食得好滿足,我地最鐘意竟然係墨魚圈,覺得好香口,最得意係我地明知食緊素,但真係同平時食既味無咩分別咁。佢份量唔算大,睇落唔係食左好多野,但食下食下我地又覺得幾飽,其實仲有好幾樣野都好有興趣,下次想試埋海南雞飯同burger
北京烤片
涼拌手撕雞