屋企樓下開左間專食牛肉的火鍋店,出面仲放左好多好可愛的牛仔椅,每日經過都好想坐上去,今次終於可以坐下哈哈~平日晚上去唔使等位,2個人食真係唔知要叫幾多野,小小地嗌左3款牛試下先。佢好貼心地檯面姨紙有話你知牛既唔同部位叫咩名同應該6幾奈就食,睇一次基本上大部分都係6大約8至10秒左右就要食,因為半生熟丟牛最好吃吧~沙嗲湯底勁濃郁~好好味!首先叫了牛朴肉,係近牛背既位置,我覺得係3款入面我最中意的部分,因為食落好軟稔但又不失牛味,唔知係咪背肌可能唔係太用到所以唔會好實?第二款係腩頭,比較係胸對落又未到肚的位置,相信平日1好多時會用到呢個位,所以肌肉結實,雖然都好軟好薄但我覺得牛味太重而且食太多會好濟的感覺,但朋友就好中意因為夠牛味咁話。最後一個係滑尾龍,其實係因為見到有隻蛋跟所以嗌,但估唔到呢個真係好正,因為真係好好好滑!可能因為我唔中意食太生既牛,所以佢建議的8秒時間太少了,我6左10幾秒但都keep住好滑好軟!仲要係厚切,呢個好滿足!既然係打邊爐就當然少不了其他配料,響鈴是必叫的,脆脆的很正點。佢竟然有羽衣甘藍!仲要同其他菜同價,真係抵晒,因為羽衣甘藍出面買好貴,齊齊抗氧化。仲送飲品,

沙嗲湯底勁濃郁~好好味!
牛朴肉

腩頭

滑尾龍

羽衣甘藍

飲品

仲送飲品,不過食完真係飽到郁唔到呢~

牛朴肉
滑尾龍