2017-04-02 384 瀏覽
今日幾個姊妹話要gathering,有聽講Goobne Chicken唔錯,所以一於嚟試下係咪咁掂先一上到去都幾多人係到排緊隊,我地等左成40分鐘先有位,所以建議大家晚餐時間可以早d去炸雞係韓式餐廳精髓之最所以去食韓國嘢炸雞真係必叫!!Fruit Soy Garlic Chicken ($168)呢個雞份量十足夠晒3-4人分炸雞表面占滿了醬料,而且聽講呢間餐廳d雞係焗唔係炸嘅,雞皮卜卜脆,醬料味道不錯喔,不過今次d雞肉唔夠嫩滑,唔juicy,同我地之前到人地嘅comment有分別,呢點有少少失望不過店內提供埋手套、夾同用嚟放骨嘅桶,即使用手食都唔怕整污漕隻手,好方便呢韓式炒粉絲雞蛋卷 ($148)  Noodle Eggs Roll好好味嘅雞蛋卷 有10嚿蛋卷 ,每件蛋卷都有火腿、蟹柳、青瓜、紫菜而最特別嘅係呢個eggroll有粉絲,韓國粉絲特別煙韌同粗d,所以食落唔單指好有咬口,仲特別入味加上佢地提供3個sauce(蕃茄醬·芥末醬·千島醬)唔同口味嘅人總會搵到自己中意嘅醬料,好細心呢~砂鍋魚糕湯 ($150)  Fishball-Tang魚糕係一樣韓國人成日食嘅野,但係魚糕湯一向都唔

炸雞係韓式餐廳精髓之最
所以去食韓國嘢炸雞真係必叫!!

呢個雞份量十足
夠晒3-4人分

Fruit Soy Garlic Chicken
韓式炒粉絲雞蛋卷 ($148)
 Noodle Eggs Roll
好好味嘅雞蛋卷
韓式炒粉絲雞蛋卷
砂鍋魚糕湯 ($150)
Fishball-Tang

魚糕係一樣韓國人成日食嘅野,但係魚糕湯一向都唔喺草根姐妹嘅to eat list上面
好幸運今次朋友特別揀選了呢個不得了嘅美食,估佢唔到呢個竟然係成餐飯最好食嘅野,好中意佢地全部魚糕同食材都吸收哂湯汁嘅精華
飲哂成個又暖又正嘅湯,雖然明知係味精湯,但幸福程度不減
砂鍋魚糕湯
呢間餐廳好適合一大班人嚟gathering,野食大大份,仲有長枱方便多人聚餐

朋友見面都係旨在搵間舒舒服服嘅餐廳傾下偈,不過野食都不錯是Bonus呢!呢晚同姊妹共渡左一個Wonderful Night呢
韓式炒粉絲雞蛋卷
砂鍋魚糕湯