呢間餐廳位置其實唔系好顯眼,一黎餐廳系樓上,二黎招牌比較細少,如果唔系朋友仔約食飯都唔太察覺呢間餐廳,起初聽名以為系中菜,入到去似台灣菜,坐底睇menu先知原來系西餐尼❤️由於我同朋友仔去得比較早,6點鐘左右就到左,唔使等就可以入坐,不過菜上左無耐食食下就愈來愈多人入座,最後甚至乎有等位情況,食剩4分1嘅嘢食後職員已經常徘徊逐項收走餐碟甚至餐具🍴👎🏿感受真唔非常差,台風設計,西式/cafe菜單設計,快餐式服務😫✍🏻不過我都依然會用平常心去評價食物嘅~👉🏻炸美國有皮薯條 $45夠熱新鮮整出後嘅薯蓉保留到每條薯條內,配合蕃醬食系好味嘅👉🏻蟹肉龍蝦包$158肥滿嘅龍蝦🦞似用夾包方式放置包心,個麵包上枱唔系好熱身系微暖,咬落去非常柔軟,配合龍蝦肉、醬汁、蟹子粒入口夠晒滿足,呢個賣相同味道都唔錯嘅👉🏻芝芝草莓🍓$42呢個稍為失色於芝士味太輕,已攪拌好只有淡淡芝士味,草莓味濃郁而帶攪碎過嘅草莓🍓肉,如果鐘意草莓味而鐘意清清地嘅可以一嘗👉🏻水果茶$45入面有西瓜蘋果青檸片仲有唔同款水果系入面,茶系清新帶少少水果味,味道上可以但價錢就見人見智未必合適👉🏻煙肉芝士焗蠔$5858蚊買到4隻呢個價錢已唔算貴價

✍🏻不過我都依然會用平常心去評價食物嘅~
炸美國有皮薯條

👉🏻炸美國有皮薯條 $45
夠熱新鮮整出後嘅薯蓉保留到每條薯條內,配合蕃醬食系好味嘅

👉🏻蟹肉龍蝦包$158
芝芝草莓

👉🏻芝芝草莓🍓$42
水果茶

👉🏻水果茶$45

👉🏻煙肉芝士焗蠔$58
58蚊買到4隻呢個價錢已唔算貴價,大細就中型再細少少嘅size,味道上,食到蠔粒鮮味同面頭濃濃芝士香,呢個價位上嘅小食系可以嘅

整體上食物質素可以嘅,主菜價錢較高但份量上未必令人飽肚,張枱真系偏細少,食物比較難放置,同加上要睇時間做人,因用餐嘅隊真系好長,坐系到都覺得有壓力🤦🏿‍♀️💦唉,中評~

🙋🏻‍♀️俾多啲機會唔同食店,只要樂意比機會,通常進步空間可以好大,時日有加會愈做愈好,香港人太健忘急速,對一般評價或要等既食店都唔會返轉頭,相信大家可抱着支持本地食店想法,成長對每間餐廳都十分重要,請一齊多一分抱容之心❤️。👍🏻