2024-03-26 53 瀏覽
我呢啲無飯主婦,真心好鍾意試啲方便快捷,又令到屋企人滿意嘅野經過新蒲崗買嘢,見到呢間有外賣嘅雞煲套餐。無錯,係套餐!因為佢唔係只得雞煲,仲有埋好多配料同主食,堂食仲有埋添飲所以諗咗陣就買咗返去做晚餐。今次就揀咗套餐:1. 重慶土佬雞(半隻)2. 雞絲粉皮 3. 美國肥牛4. 雙色丸(墨魚丸+牛肉丸)5. 雜菜籃 (今日係唐生菜+娃娃菜)6. 米線個雞煲餐原來仲好方便在,就算你屋企無鍋、無火你都可以打到雞煲鍋因為佢個餐包埋一個大錫紙兜同兩個即棄式火具。所以好開心,又可以洗少個煲喇!半隻嘅土佬雞好香辣(揀咗小辣),雞件好入味。雞煲材料好足,半隻雞嘅份量都已經夠晒我地食。加埋肥牛、雙丸、雜菜同米線,真心夠晒飽值得一讚嘅係佢嘅雜菜係有幫你洗過,唔會係見到好污糟仲有泥個啲,我最怕心日而家買佢個雞煲餐,仲送埋隻尖叫雞,好搞笑

所以諗咗陣就買咗返去做晚餐。

今次就揀咗套餐:
1. 重慶土佬雞(半隻)
2. 雞絲粉皮
3. 美國肥牛
4. 雙色丸(墨魚丸+牛肉丸)
5. 雜菜籃 (今日係唐生菜+娃娃菜)
6. 米線

雞煲餐原來仲好方便在,就算你屋企無鍋、無火你都可以打到雞煲

而家買佢個雞煲餐,仲送埋隻尖叫雞,好搞笑

外賣自取