2021-03-31 270 瀏覽
今日嚟到鰂魚涌食好西一係OpenRice搵鰂魚涌,呢間專門店已經名列榜首🤤🤤好鍾意食魚湯同烏冬既我梗係要來試吓!-佢餐牌上面都有唔少種類可以揀除咗烏冬之外仲有泡飯,一樣咁滋味 !呢度除咗鯛魚湯之外,最出名就係豪華配料有花膠鮑魚象拔蚌比大家選擇🤣我今次同朋友就食平民餐-朋友揀咗個吉列豬扒鯛魚湯烏冬當然豬扒同烏冬係分開上首先佢個湯底真係不得了,冇得彈!魚湯十分濃郁之餘,佢嘅魚湯清甜得來又有少少辛辣唔係真係食到辣,但係就係魚湯十分入味個種🙈烏冬都係我鍾意食嘅烏冬,係好彈牙同湯底十分入味嘅烏冬唔係講笑配料都好多😂😂好欣賞佢木耳絲好爽口,紫菜亦好入味另外仲有我最鍾意嘅椰菜絲,食落去好有打邊爐嘅口感🤣🤣好入味三種配料份量都好多㗎,再加埋個烏冬底真係食極都仲有😂另外吉列豬扒炸得鬆脆,唔會好鹹不過上菜嘅時候已經唔係好熱,有點可惜同埋比較乾身,雖然我知道唔應該喺吉列豬扒上追求Juicy🥲但份量係十足嘅,朋友都食唔晒😂再加上佢有啲沙律菜同蕃茄仔,中和返炸物嘅油膩仲有佢附上嘅吉列豬扒醬係好日式嗰種,嗰隻酸味有啲似麥記嗰隻麥樂雞醬🤣當然再高級少少-我個墨魚都唔錯㗎本身就係唔想食太多肉所以叫墨魚佢隻墨魚唔係普通
今日嚟到鰂魚涌食好西
一係OpenRice搵鰂魚涌,呢間專門店已經名列榜首🤤🤤
好鍾意食魚湯同烏冬既我梗係要來試吓!
佢餐牌上面都有唔少種類可以揀
除咗烏冬之外仲有泡飯,一樣咁滋味 !
呢度除咗鯛魚湯之外,最出名就係豪華配料
有花膠鮑魚象拔蚌比大家選擇🤣
我今次同朋友就食平民餐
吉列豬扒鯛魚湯烏冬

朋友揀咗個吉列豬扒鯛魚湯烏冬
當然豬扒同烏冬係分開上
首先佢個湯底真係不得了,冇得彈!
魚湯十分濃郁之餘,佢嘅魚湯清甜得來又有少少辛辣
唔係真係食到辣,但係就係魚湯十分入味個種🙈
烏冬都係我鍾意食嘅烏冬,係好彈牙同湯底十分入味嘅烏冬
唔係講笑配料都好多😂😂
好欣賞佢木耳絲好爽口,紫菜亦好入味
另外仲有我最鍾意嘅椰菜絲,食落去好有打邊爐嘅口感🤣🤣好入味
三種配料份量都好多㗎,再加埋個烏冬底真係食極都仲有😂
另外吉列豬扒炸得鬆脆,唔會好鹹
不過上菜嘅時候已經唔係好熱,有點可惜
同埋比較乾身,雖然我知道唔應該喺吉列豬扒上追求Juicy🥲
但份量係十足嘅,朋友都食唔晒😂
再加上佢有啲沙律菜同蕃茄仔,中和返炸物嘅油膩
墨魚鯛魚湯烏冬

我個墨魚都唔錯㗎
本身就係唔想食太多肉所以叫墨魚
佢隻墨魚唔係普通好渣嘅墨魚
食落去好鬆軟,墨魚鬚亦好有口感
再加上佢真係好入味,值得推介!
不過食落去唔知點解有啲膠質,係咬唔開好似膠紙咁 唔知係佢構造定係乜嘢🤣
除咗呢樣之外都好好食,份量就剛好偏多!
午飯時間嚟到呢度真係好多OL同大家爭位🥲
所以記住要早啲嚟攞位
不過入咗之後好快就有得食都算還好
鍾意食魚湯嘅一定要來試吓!
2021-03-31
吉列豬扒鯛魚湯烏冬