餐廳: Hungry Monkey (金朝陽中心二期 - Midtown)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
呢一條街真係出咗名多好西食❤️ 有一次想食其他出晒名嘅人龍小店 但係真係等唔到 唯有轉場睇吓其他餐廳有咩好食😋 之後就比我發現咗呢一間專食日式鐵板燒嘅舖頭! 超級超級推薦大家要去試吓!❤️ . 《A5和牛坑腩》$168 平時食清湯腩食坑腩我就食得多啦! 用嚟食鐵板燒嘅坑腩我又真係第一次食🤣 就咁睇個樣已經知道佢油脂感滿分💯! 一食落口個下 基本上唔使咬佢已經係半溶嘅狀態🤩 牛味爆炸!😎😎好好食喎!😋 . 《一夜干雞扒》 $78 嚟到嘅時候見到餐牌寫住呢一個餸 本來都唔係好想叫㗎啦😂 心諗通常呢一啲寫住咩一夜干嘅雞扒 都伏㐲地🥶通常一食落口都只不過係普通嘅煎雞扒😥 點知叫完返嚟 有驚喜喎!🤩 雞皮好明顯係同普通嘅唔同 食落口薄得黎脆卜卜 又乾身 雞味濃🤩 個雞肉仲好嫰好多汁😎 好彩有叫到一個餸咋🥳 . 《厚燒牛舌》$98 呢一個係今晚全場嘅重點! 厚燒牛舌最怕嘅就係燒到又硬又冇牛味🥶🥵 但呢一個我食落去嘅時候 真係覺得超級無敵勁驚喜! 首先佢軟淋得黎 仲可以保持返牛舌應有嘅質地!係爽口彈牙嘅嗰一種😍 而且好難得咁厚嘅牛舌 燒完出嚟仲可以保持返應有既牛味😇 通常呢一啲候燒牛舌都會因為成本嘅問題
呢一條街真係出咗名多好西食❤️

《A5和牛坑腩》$168

《一夜干雞扒》 $78

《厚燒牛舌》$98
 呢一個係今晚全場嘅重點! 厚燒牛舌最怕嘅就係燒到又硬又冇牛味🥶🥵 但呢一個我食落去嘅時候 真係覺得超級無敵勁驚喜! 首先佢軟淋得黎 仲可以保持返牛舌應有嘅質地!係爽口彈牙嘅嗰一種😍 而且好難得咁厚嘅牛舌 燒完出嚟仲可以保持返應有既牛味😇 通常呢一啲候燒牛舌都會因為成本嘅問題而比一啲質素好差嘅牛我哋 搞到食落口嘅時候真係完全搵唔到啲牛係邊度😅 但係呢一個牛嘅質素好明顯係比較好嘅一種 食落口又有牛味 仲有一啲牛油脂既香味爆哂出嚟😍 差啲想叫多一碟嚟食㗎喇😂 .

《伊比利亞豬》 $88
好多人對食牛有要求 但係其實我本人對食住都一樣要求好高㗎😎 我自己有少少覺得呢一疊豬係好食過頭先嗰舊牛坑腩🤩 豬味香濃 冇蘇味 而且入口多汁易咬😍 燒完出嚟個面頭仲有一陣香脆感 燒到焦焦地咁嘅豬扒😋 值得再試!🤩 .

《蒜頭炒飯》$88
鍾意食蒜頭嘅話千其唔可以錯過呢一個炒飯😚 其實食呢一個飯嘅時候我已經九成飽 但係如果要我自己一個人食半碟嘅話完全係冇難度!😎 飯嘅質地吵到粒粒分明好乾身 每一粒飯都沾滿住蒜頭嘅香味 係真係好香好香既個一種!好臭好正! 飯入面配埋既蒜頭粒 已經整到好軟 完全唔會食到生蒜頭嘅口感! 食入口係反而散發住一陣甜甜嘅香味 證明咗呢一個蒜頭係整得好夠時間㗎😚😚😚 .

《豬肉御好燒》$98
係食左咁多好嘢之後再食呢一個 唔會話有好大嘅驚喜! 不過呢一個御好燒就唔係果一種厚粉到死 又冇料既個一隻 反而呢就做到厚薄啱啱好 入面嘅椰菜同埋配料都比得幾大方 每一啖都食到有好多餸 而唔會食到成口粉😚 .

《唐揚豆池魚》$68
其實我自己本來好怕食呢一啲咁樣嘅炸魚仔 因為好怕食到成口都係骨😂 但係呢一條魚嘅骨本來就唔係好多 而且俾佢炸到脆卜卜🤩 基本上俾佢留得底既魚骨都係好小既 只要小心啲食就冇問題啦😎 呢一條魚最適合就係攞嚟配酒食🤩 一大班朋友咁樣黎仲唔使返爭餐死添😚🤪 . 總括嚟講 呢一間野嘅食物質素好高 我自己一定會再返嚟幫襯🥰值得一讚嘅係 啲侍應既服務態度都好好😍😍
蒜頭炒飯
一夜干雞扒