2023-04-17 1290 瀏覽
今日喺尖沙咀等睇戲 因為未夠鐘就去食個早飯~ 經過呢間 水門雞飯~ 平時排晒長龍 今日早食見到唔使等位就即刻入咗去嚕😬 入到去坐低店員就俾咗QR code我哋自己落單估唔到仲有假日午餐嘅餐牌 覺得更加抵食🤣 好快落咗單 等啲嘢食嚟嘅時候 望住姐姐喺度斬雞 都別有一番風味😗 好快就嚟咗個湯 同埋點雞嘅醬汁係胡椒味嘅湯 清清地又幾好飲~醬汁偷偷地試左先 幾濃味有少少辣 好香🤤 跟住到野飲 跟餐叫既😌- 話梅茶 酸酸甜甜好開胃- 泰式咖啡 咖啡香濃 叫左多奶 本身仲覺得有啲甜 但放咗一陣佢啲冰融左 個味就啱啱好😋 水門雞飯主角出場啦🤩 雞肉好滑本身已經有少少味 點埋個醬真係絕🤤 雞皮都好滑又唔會好油 雞油飯都出色 好香同埋粒粒分明👍🏻 呢個飯必食😌 豬肉串燒 +$26跟餐加咗個小食 豬肉串燒好香 睇落以為佢燒到乾咗 但入邊都仲食到豬既肉汁 點埋個沙嗲醬👍🏻 鳳尾蝦泰式金邊粉 呢個上枱都好香 出面嘅泰國餐廳食嘅差唔多 唔錯呀~ 燒原隻魷魚 $45呢個小食有兩隻魷魚 為咗方便食 佢仲可以俾我哋揀剪碎咁樣上 幾好😌 燒得啱啱好 好香又唔會乾晒 點埋佢嘅醬汁 辣辣哋 好惹味😋 烤麵包 $16正正常

入到去坐低店員就俾咗QR code我哋自己落單
估唔到仲有假日午餐嘅餐牌 覺得更加抵食🤣

好快就嚟咗個湯 同埋點雞嘅醬汁
係胡椒味嘅湯 清清地又幾好飲~
醬汁偷偷地試左先 幾濃味有少少辣 好香🤤

跟住到野飲 跟餐叫既😌
- 話梅茶 酸酸甜甜好開胃
話梅茶

豬肉串燒 +$26
豬肉串燒

鳳尾蝦泰式金邊粉
呢個上枱都好香 出面嘅泰國餐廳食嘅差唔多 唔錯呀~

燒原隻魷魚 $45
燒原隻魷魚

烤麵包 $16
正正常常嘅烤麵包 但點沙嗲醬 又真係第一次試🤣
烤麵包

全部擺埋一齊 就覺得自己叫咗好多嘢食🤣

整體來講 呢間水門雞飯 食物質素唔錯 上菜速度都幾快 同埋有套餐咁樣食係好抵食呀😋

話梅茶
豬肉串燒