2019-05-04 1139 瀏覽
本身係堅尼地城已經試過依間炸魚薯條店知道佢係高街都開左終於今日約齊人有機會試一試係咪同堅尼地城本店一樣咁好食高街依間都唔算大,不過我自己覺得好坐過堅尼地城個間。至少個間隔無咁窄唔係一條直行,啲臺都好似大張啲之前一直都係晚餐去食,原來午餐係有套餐架咼!$88起有前菜有國飲有主菜,我覺得幾抵食前菜我地揀左炸蘑菇沙律。沙律菜用左醋調味,酸酸地幾開胃!最好食係粒炸蘑菇,外面好鬆脆,裡面粒菇好juicy,最開心係佢粒菇底有放香草,所以味道更豐富!主菜我緊係試炸魚薯條啦!我覺得同堅尼地城個間無咩分別,都好好食!炸魚外面脆裡面軟滑又多汁,薯條因爲厚切,有口感又唔乾,配埋個酸瓜醬一齊食好味!我個friend就試左煎魚同意粉,意粉正常無咩特別,唔會太油係值得讚既,不過我個friend中意辣就覺得再辣少少會好食啲我地都無諗過最好食竟然係煎魚!佢魚皮特登煎脆左,不過舊魚又唔會煮過龍,好軟滑好多汁,而且仲有好好味既pesto! 依個真心好食好驚喜!我覺得比起炸魚佢仲好食!仲有一樣野我地都覺得特別既係個檸檬紅茶,無諗過佢會用蜜糖調味,所以唔會好甜配埋煎炸野食岩岩好,好清新可以解油高街依間fish and chi
本身係堅尼地城已經試過依間炸魚薯條店
知道佢係高街都開左
終於今日約齊人有機會試一試係咪同堅尼地城本店一樣咁好食

高街依間fish and chick果然無令我地失望,一樣好好食,下次可以再去!
炸鮮蘑菇沙律
香煎盧魚