2023-08-08 2047 瀏覽
今次要介紹嘅餐廳好有格調,而且主打東西方煮法fusion 形式煮法,仲要寵物友善添!我哋講緊嘅就係Le Garçon Saigon🤤 (又係under black sheep restaurants grout) 餐廳位於Pacific Place 三期隔離,好方便😍南榮府式椒鹽雞翼(5隻) ($148):雞翼炸得好香口,好惹味,肉質一啲都唔嚡熠熠👍🏻沖繩豬頸肉($328):一上枱嘅時候我哋以為好嚡好韌,點知食落真係不得了,完完全全係叉燒一樣😱肉質爽口彈牙,肥瘦均勻和牛腹肉($378):食牛我哋就鍾意食rare,貪佢牛味更濃郁,食落更加raw!而且通常餐廳都唔夠膽煮得太生,不過佢哋真係rare上,呢度令我哋好驚喜🥹棉花般口感,襯埋佢嘅醬汁,簡直一絕👍🏻椰青($78):佢哋嘅椰青熟成度剛剛好,叫容易食到椰肉,而且椰肉好厚身,消暑一流😮‍💨如果有機會,我哋都想試吓佢哋嘅Cocktail,不過今次我哋冇試,因為要揸車🤣最難得嘅係侍應見到我哋有隻狗狗,佢哋都好熱心自動自覺咁俾水兜狗狗飲,行過又會摸吓佢🤣 總括嚟講,呢間餐廳無論人定係狗都會咁開心,如果佢哋有埋寵物餐單就好啦🥺 唯獨是價錢相對進取

如果有機會,我哋都想試吓佢哋嘅Cocktail,不過今次我哋冇試,因為要揸車🤣最難得嘅係侍應見到我哋有隻狗狗,佢哋都好熱心自動自覺咁俾水兜狗狗飲,行過又會摸吓佢🤣 總括嚟講,呢間餐廳無論人定係狗都會咁開心,如果佢哋有埋寵物餐單就好啦🥺 唯獨是價錢相對進取,不過我哋全晚都見餐廳坐滿人,咁證明質素同價錢係成正比喇,有機會大家可以試一試😌