2022-10-03 403 瀏覽
諗住去 The Mills 度玩下,所以喺OpenRice 搵下邊度附近有好嘢食,見到呢個店仔好似幾好食就想試吓。因為係weekend嚟,擔心比較多人嚟排隊,所以我哋12點幾就到啦。嗰陣時都有啲人排隊,但係唔使10分鐘就到我哋入去喇。等緊嘅時候,其實店員都幾efficiency,因為有人會出嚟比張餐牌俾你揀食啲乜嘢。因為我男朋友係外國人,佢哋都俾埋英文餐牌俾佢對照嚟到揀嘢食,服務態度幾好。一入到去,店員就會攞咗你揀嘢食嗰張紙,幫你帶你去到位置就開始去準備。裏面好似一般日本嘅拉麵店,店嘅面積好細,牆上面有啲可愛嘅壁畫同埋啲細poster,都幾可愛㗎。我哋兩個都叫咗魚介豬骨湯,我自己叫咗個呢就係濃湯因為個人比較鍾意。食落真係幾好味,拉麵有彈性,個湯好濃同埋好有豬骨味,冇乜雨嗰種腥味但係有少少嗰種魚湯甜甜地嘅味道,真係真心推介。我哋食完都已經一點幾,出到去都好多人喺度排隊,所以weekend嚟可能都要預咗一定要排隊啦!