2022-08-24 757 瀏覽
過開新城市廣場行街shopping,行到八點幾又夠鐘醫肚要諗食咩,本來想食Shake Shack,但今日又好多人,行咗一圈都無檯,跟住再行前少少,見鼎泰豐無咩人就去拎飛,但竟然要等成十張,出奇地前面等飛啲人走曬,一分鐘就嗌咗十張檯,就係咁就順利入咗去。坐低之後即刻叫嘢食,唔駛講嚟得就一定要叫份小籠包啦,湯汁熱辣辣,size啱啱好可以一啖食曬,好滋味,舌頭每個部分都嘗到湯汁精華。另外,蝦餅同排骨都炸得十分之香,排骨揼到鬆曬,好好食。仲有份蝦仁蛋炒飯,等咗半個鐘先到,鼎泰豐啲炒飯成日都好似炒到濕濕哋咁,但每次食落都感覺爽爽哋,但今次有啲離譜,蛋炒飯送埋蛋殼,我唔expect喺鼎泰豐都會食到蛋殼囉,搞到今次體驗始終差啲啲。

小籠包
香煎蝦餅