餐廳: 醉鮮靚湯特色粉麵
資訊:

2023-11-23 814 瀏覽
葵芳零味精魚湯醉雞粉麵 呢間街坊小店喺度開咗近十年 主打醉雞 同豬手 但我最鐘意係佢地嘅0味精魚湯 如果下午茶都係$3X左右 如果鍾意飲湯嘅朋友一定鍾意呢間 .呢次叫左⭐️醉雞魚湯$56 選醉鮮麵+$3⭐️醉豬手豬骨湯$55 選烏冬+$3醉鮮麵係一款透明嘅米線口感比較滑 似米線同瀨粉嘅合體 幾特別😋我極度推介佢哋嘅零味精魚湯 湯底奶白色😋味道好似攞咗大量紅衫魚 煲湯咁 勁鮮 幾有住家feel湯底可以加⭐️鮮茄薯仔蓉$7 如果點呢一款會比平時等耐啲魚湯秒變蕃茄薯仔濃湯 鍾意薯茄嘅朋友可以一試建議先試試魚湯 會鮮味過豬骨湯.醉雞方面 🤔佢哋醉雞汁小小苦 個人會鍾意甜啲但佢地酒香明顯比其他店重👌🏻雞肉肉質ok 唔會太肥 而且都重酒味👍🏻豬手超級爽彈 重骨膠原.小食 叫左⭐️醉鮮撈起$24係一個涼拌素菜 味道係中華沙律加上大量爽口蔬菜絲 小小辣 幾醒胃.鍾意飲湯朋友一定要黎試試‼️題外話 佢哋每台都有一罐自己炒嘅櫻花蝦可以按自己喜好 加少少落去魚湯到 鮮味更重🥰店員見我掛住影相 驚我唔夠湯 再比多碗魚湯 開心.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_葵芳.#醉鮮靚湯特色
呢次叫左⭐️醉雞魚湯$56 選醉鮮麵+$3
可以按自己喜好 加少少落去魚湯到 鮮味更重
🥰店員見我掛住影相 驚我唔夠湯 再比多碗魚湯 開心
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_葵芳
#醉鮮靚湯特色粉麵 (葵芳) @thefreshest_noodles
地址:葵芳禮芳街17號葵福大廈地舖
⭐️評分:
味道:4.2/5
環境:3/5 茶餐廳feel 張枱有少少似酒吧
服務:3.5/5
抵食:3.8/5
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #葵興美食 #香港美食 #西灣河美食 #醉雞 #豬手 #魚湯 #米線 #葵芳美食 #葵廣美食