2022-11-27 129 瀏覽
前晚去咗 ❥⧽MEMOIR ❥⧽食飯。餐廳門口充滿花花好靚, 裡面有幅牆好似極光咁, 感覺幾舒適。最特別係個menu 竟然係 handmade, 仲有手繪圖, 好有心思。𓊈日式海膽忌廉帆立貝意大利粉 $𝟷𝟿𝟾𓊉3隻帆立貝都好大隻, 剛剛熟所以好爽口。意粉充滿香濃嘅海膽味, 而忌廉令整體口感更 creamy, 每條意粉都掛滿汁。意粉裡面仲有唔同嘅菇類, 味道都幾夾, 幾好食。𓊈傳統卡邦尼扁意粉配溫泉蛋 $𝟷𝟽𝟾𓊉估唔到將巴馬火腿煎香咗個口感幾得意, 充滿油香又脆卜卜。溫泉蛋令卡邦尼意粉更重蛋黃香味, 裡面嘅煙肉碎加上淡淡芝士味, 味道不錯。𓊈吉列牛肉薯餅 $𝟼𝟾𓊉吉列牛肉薯餅好好味呀! 外皮炸得好酥脆可口, 裡面嘅牛肉薯蓉軟綿綿, 蘸點埋側邊嘅蜜糖芥茉醬, 甜甜地咁好好食!

𓊈日式海膽忌廉帆立貝意大利粉 $𝟷𝟿𝟾𓊉

𓊈傳統卡邦尼扁意粉配溫泉蛋 $𝟷𝟽𝟾𓊉