2023-11-28 154 瀏覽
叫咗十二味嘅外賣,兩個唔同辣度嘅干鍋一個小辣一個中辣,試吓兩款不同的辣度有幾大分別其實兩個干鍋裏面嘅餸都差不多,只係辣度唔同,我哋點了牛肉,牛肚,萵筍,寬粉,蓮藕牛柏葉等等望落去似小辣多辣椒過中辣小辣的乾鍋食落好香唔算太油味道絕對可以接受,因為麻同辣越食越想食我好喜歡。辣得來有少少麻,因為太辣食唔到。至喜歡食萵筍好爽脆同埋寬粉好吸味。中辣乾鍋我食咗一啖已經食唔到,比小辣嘅乾鍋辣好多,基本上我食完一啖已經要飲唔止條脷覺得麻連個肚簡都一樣有一種被火燒的感覺不過食得辣嘅同事覺得中辣也很好吃干編四季豆係全個午餐唯一唔辣嘅食物,因為這個是套餐所以會配一碗白飯,覺得食辣野加碗飯好匹配個胃舒服好多

不過食得辣嘅同事覺得中辣也很好吃

干編四季豆