餐廳: 憶食尚臘味煲仔飯
資訊:

2020-04-16 234 瀏覽
呢間我之前見到有foodie推介 好似好靚咁 已經想去試🤤前幾日黎開呢邊有機會就終於去咗食 我覺得佢環境真係幾舒服 同埋佢煲仔飯個價錢係貴啲 但係其實一個真係可以夠兩個人食 所以除翻開都算OK😎·特色臘味煲仔飯 $148我覺得呢度個煲仔飯都幾值得試😍😍佢啲臘味係真係食得出用料好靚 佢個油脂真係好好🤤我最欣賞佢個臘肉 個調味岩岩好 而且個肉嘅質地都好好 之後個臘鴨 我自己都係第一次食 我就覺得佢好似有啲啲太咸同埋有啲啲un🙊不過我唔係好知臘鴨係咪本身係咁😂😂之後佢個臘腸都超特別 佢係有用茅台黎整 所以食落去真係會有酒香😈我食嘅時候話有酒味 我男朋友仲喺度覺得我亂吹 之後我哋一睇 發現真係有用酒醃🙄🙄·芥菜排骨煲 $98呢一個係個Staff推介我哋嘅 話我哋如果兩個人食一個煲仔飯加個菜就啱啱好 所以我地就嗌左😎我覺得佢個芥菜都整得幾好食 不過入邊啲排骨就肥左少少 好多肥膏🤭🤭個湯我自己幾鍾意 佢係有啲胡椒豬肚湯嘅感覺 超濃郁 我哋飲晒成煲🤤🤤不過又係飲到最底會有啲鹹 果然都係老師傅野😂·#rbyeat#rby港式#rby佐敦·📍佐敦文匯街22-24號地下2-4號舖

特色臘味煲仔飯 $148
特色臘味煲仔飯