來到太子,除左食蛋撻之外又點可以錯過餃子街。其實本身想食另一間,但係啱好冇開,就來試下平時灣仔都經常大排長龍嘅哩間。回頭率:🌕🌕🌕🌗🌑環境:🌕🌕🌕🌑🌑服務:🌕🌕🌕🌑🌑份量:🌕🌕🌕🌑🌑味道:🌕🌕🌕🌗🌑價錢:HKD50/Pal【Summary】蘿蔔好味,餃子皮滑煙韌,松茸豬肉餡香,湯一般,偏貴。——————————————————————◆至尊松茸豬肉餃12隻◇HKD105😍作為鎮店之寶,確實味道出彩。肥瘦適中的豬肉混合松茸嘅鮮香,每粒餃子都飽滿晶瑩。餃子皮唔算好薄,但勝在夠煙韌。至於你問我有咩不足?大概係食慣蔬菜豬肉餃,始終更中意有蔬菜的餡料,食落冇咁滯。同埋索價一百嘅餃子,真係略貴,即使材料理論上好矜貴。◆狀元九鼎湯◇🙂飲得出粉葛味,不過對於飲開屋企老火靚湯嘅我來講,就顯得太寡淡了。💁🏻‍♀️並非餃子迷,其實有牛嚼牡丹嘅感覺。畢竟我係一個灣仔碼頭同八方雲集已經可以滿足到嘅人💁🏻‍♀️肉餡真係香,不過價格令人卻步💁🏻‍♀️下次可能會試翻普通嘅味道,性價比可能更高

回頭率:🌕🌕🌕🌗🌑
價錢:HKD50/Pal

【Summary】
至尊松茸豬肉餃

◆至尊松茸豬肉餃12隻◇HKD105😍

至於你問我有咩不足?

◆狀元九鼎湯◇🙂

💁🏻‍♀️肉餡真係香,不過價格令人卻步

💁🏻‍♀️下次可能會試翻普通嘅味道,性價比可能更高
至尊松茸豬肉餃