2018-01-05 6153 瀏覽
雖然唔算對咖啡有特別的研究,不過去曾獲得多項沖咖啡獎的Cafe就一定唔會錯!朋友仔係個咖啡人,佢今次帶我去到位於佐敦的Cafe,一入到餐廳我已經被食物的香味迷住了!餐廳係最近都贏左好多咖啡比賽,如果你係飲咖啡的,就一定要試試佢地的作品!此外,餐廳仲有好多款咖啡可以選擇。想有心水的咖啡及沖煮方法的,就可以揀單品咖啡。另外,餐廳更有意式咖啡及精選咖啡比大家選擇,非常適合我呢D唔多熟咖啡唔識揀的客人。今次我就叫左杯Rose Latte 玫瑰鮮奶咖啡。淡淡的玫瑰味同咖啡的味道好夾,大家都唔會蓋過互相的味道。係市面上的Mocha朱古力鮮奶咖啡一般都比較甜,但餐廳沖出黎的比例岩岩好。食物方面,餐廳提供三款不同的All Day Breakfast。我呢份就係最多野食的超級全日早餐!炒蛋炒得非常嫩滑!薯蓉Mix埋黑松露,增加了味道的層次。另外,我們叫左一份限定的慢煮西冷牛排。牛排的上面加左香草牛油,令到牛排更香。牛排煎得岩岩好。餐廳仲有多款甜點及飲品可以選擇。食完整餐飯,最令我回味的係咖啡!下次再去時,一定會試試熱的咖啡!我已經想像緊香味隨著熱氣飄上的感覺。

玫瑰鮮奶咖啡

朱古力鮮奶咖啡

超級全日早餐

炒蛋炒得非常嫩滑!

薯蓉Mix埋黑松露,增加了味道的層次。

另外,我們叫左一份限定的慢煮西冷牛排。

牛排的上面加左香草牛油,令到牛排更香。

牛排煎得岩岩好。

餐廳仲有多款甜點及飲品可以選擇。

玫瑰鮮奶咖啡
朱古力鮮奶咖啡