2020-09-09 1293 瀏覽
咁啱要去尖沙咀果頭做野,做完就諗住係附近食夜晚,太懶費事自己煮XD。尖沙咀搵野食都係幾個地方,最後就去左厚福街食,上openrice對呢間有印象所以就決定食呢間。睇menu見都幾多野食,但最後見到個好特別既意粉!!! 個意粉叫酥皮香辣橄欖蒜片意大利麵,idea係好似D酥皮湯咁樣去整個意粉,好特別~而我又好鍾意食酥皮既,呢個意粉真係good fit!另外亦都叫左個雞翼小食。 意粉一上枱有D驚喜,因為勁大碟,完全唔洗唔驚食唔夠。一切開個酥皮,D香味同煙即刻湧出來。酥皮入面係香蒜意大利粉,加左D辣肉腸、意瓜配菜調味令到有少少辣,幾正~真係第一次見咁樣整既意粉!雞翼就用左蜜糖去燒,再加左小茴,食落除左甜甜地之外仲好惹味,做小食真係正。飲品就嗌左杯latte,正正常常幾好。其實見menu仲有好多特別既野,下次會再來食!

其實見menu仲有好多特別既野,下次會再來食!
酥皮香辣橄欖蒜片意大利麵
小茴蜜糖雞翼