餐廳: 三郎。燒肉
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-04-23 1124 瀏覽
朋友知道我係一級燒肉迷,今日就帶左我黎位於尖沙咀既三郎燒肉,品嚐一級既和牛燒肉。三郎燒肉係人氣餐廳「燒肉一郎」既姊妹店,店內供應四大名貴和牛,包括伊賀牛、姬路牛、宮崎牛及鹿兒島牛。而餐廳非常闊落,而且裝潢行日系灰白及木系風格,入到去亦唔會感覺到任何油煙味。除左一般既座位,餐廳仲有吧檯位置,客人預訂吧枱位,就可以有專業師傅代為燒肉,非常貼心!✨烤和牛肩他他凱撒沙律和牛肩輕輕烤過,呈鮮嫩既粉紅色,食起黎軟嫩適中,牛味濃郁。而羅馬生菜鮮爽脆,仲有甜甜地既車厘茄、洋蔥絲、香脆麵包粒同咸香既煙肉碎,配上微酸既凱撒沙律醬和芝士粉,每啖都滋味無窮。✨季節刺身盛合(五款)有五款時令刺身,全部都厚薄適中,非常新鮮。當中我最中意既係鯛魚同牡丹蝦。鯛魚外皮微微燒焦,肉質細緻柔軟。牡丹蝦超級肥美,味道甘甜濃郁。✨特選和牛盛合(五款)有封門柳、牛柳、和牛西冷、和牛牛肋、三角腹肉,每一嚿嘅雪花都分布平均,超靚!我最鍾意食嘅係和牛牛肋肉,油香滋味、肉質嫩滑,而且牛味濃郁,簡單用鹽調味已經超級好食!✨阿波尾雞頸、鹿兒島縣產雞心、帶子、野菜跟住就有雞肉、海鮮野菜拼盤。阿波尾雞頸既肉質有爽脆嫩滑既口感,肉味香濃。雞心肉質

✨烤和牛肩他他凱撒沙律

✨季節刺身盛合(五款)

✨特選和牛盛合(五款)

✨阿波尾雞頸、鹿兒島縣產雞心、帶子、野菜
跟住就有雞肉、海鮮野菜拼盤。阿波尾雞頸既肉質有爽脆嫩滑既口感,肉味香濃。雞心肉質緊緻,富有彈性,味濃而且有咬口。帶子超大隻,而且非常新鮮,但要食到鮮嫩嘅口感,咁就要靠自己掌握火候啦!

✨香脆雞翼
雞翼係單骨嘅, 外皮炸到酥脆,而味道方面就有少少辣,幾香口之餘點埋蛋黃醬,真係非常惹味!

✨和牛煲仔飯
唔好睇佢細細咁一個,其實份量非常之多!入面嘅和牛切成一粒粒,本身以為用煲仔飯嘅形式去煮,肉質一定會比較老。點知和牛仍然非常嫩滑,而且個飯富有油香,加埋少少醬油調味,令人驚艷。

✨季節雪糕
雪糕個感覺比較似柚子雪葩,味道唔會太甜,有濃郁嘅柚子香味,仲食到一粒粒嘅柚子果肉。放喺呢一餐嘅結尾,完全可以去除油膩嘅感覺,令人覺得非常圓滿。
烤和牛肩他他凱撒沙律
阿波尾雞頸、鹿兒島縣產雞心、帶子、野菜
特選和牛盛合(五款)
季節刺身盛合(五款)
香脆雞翼
和牛煲仔飯
季節雪糕
烤和牛肩他他凱撒沙律
阿波尾雞頸、鹿兒島縣產雞心、帶子、野菜
特選和牛盛合(五款)
季節刺身盛合(五款)
香脆雞翼
和牛煲仔飯
季節雪糕
  • 特選和牛盛合(五款)