2020-11-29 2318 瀏覽
座落於開平道一號,整座大廈都以食肆聞名,加上寬闊的空間,進餐是極好的享受。一入門就見到好多日式嘅風格,而且強調這兒的牛肉是日本飛彈牛🇯🇵令我有去咗日本旅行的感覺。😛我和老公叫了兩個套餐,兩個都好滿意。北海丼定食有大蝦、海膽、三文魚子、帶子、吞拿魚及我唔識嘅魚😅最能夠比較到佢嘅質素嘅係海膽,甜到不得了,完全完全沒有腥味,係一種回味回咁嘅感覺!海鮮都真係好新鮮。飯係好飽滿有嚼勁的珍珠米,甜度酸度都適中,提供大量嘅子薑和前菜,連蒸蛋裏面都有好大粒嘅鮮蝦。正!迷你和牛壽喜燒成個鍋裏面係令人滿足嘅A3和牛味,京蔥、豆腐、金菇菜、其他菜,真係好入味,4大片A3和牛實在令人好回味,令我想起果次去日本🇯🇵吃到嘅飛彈牛😋😋😋😋識食就知道係咩😉真沒想到這樣日式風格的高級食肆竟然仲有一杯令人滿意嘅靚咖啡☕️👏👏👏👏👏臨走時發現,仲有包廂房,可以好放心咁食。其實就算唔係包廂房,佢嘅密度都好低,成間餐廳咁大都只係大約20多個位。好想試吓晚上來吃,真係覺得好值得。

我和老公叫了兩個套餐,兩個都好滿意。

北海丼定食

迷你和牛壽喜燒

好想試吓晚上來吃,真係覺得好值得。