黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (金馬倫道)
2024-04-18 185 瀏覽
呢間係🚇尖沙咀嘅黑木亭居酒屋🇯🇵吸引我多次來幫襯,因為佢格局好有氣氛👍,食物高質🏮又成日有創意新菜式。特色飲品🍹方面個人好鐘意佢哋嘅🍑蜜桃烏龍熊茶同埋紅火龍佛手柑🐻熊茶,隻茶冰熊又得意🧸又唔會令杯嘢飲味道變淡。柚子八爪魚🥗沙律份量幾足,八爪魚🐙鮮味彈牙,配上特色醬汁🤤十分之開胃。時令海膽紫蘇葉🌿天婦羅脆䊢又薄又香脆,🤩入面係紫蘇葉包住時令嘅😍海膽,食起上嚟又香又鮮味,😋層次感豐富。呢個骨膠原🥰奶蓋牛骨鍋配韓式拉麵🍜十分之有份量,湯底味道好濃郁加上🥛奶蓋嘅香滑令到煮到腍晒嘅牛骨肉🥢勁香甜美味!食咗部分牛骨肉之後☺️就有空間落韓式拉麵🍜入去煮,啲麵同埋蘿蔔吸收晒啲🥣湯汁,絕對係成個鍋🍲嘅精華所在!