2020-03-20 153 瀏覽
男朋友喺太古坊返工,我去接佢收工順便一齊食飯,我哋就揀咗呢一間試一試。因為係疫情期間去既,佢有啲自閉位,咁我同男朋友就揀咗一個角落坐低。都幾舒服嘅,可以自成一角。見到佢有個鮑魚花膠魚肚湯烏冬,正啊!花膠對女人補充骨膠原有幫助,又係佢推介之一,所以我就一於叫呢個試下啦😜湯烏冬送到黎果時個湯好香,啲餸擺到成碗好豐富咁,見到都好開胃。有兩隻大大隻嘅鮑魚,有三至四塊花膠,同埋一大炸魚肚。正啊🥰烏冬正正常常,鮑魚有少少韌,食到最尾魚肚都食唔落,因為真係太多餸,所以分享左啲俾男朋友。男朋友就揀咗個帶子魚湯烏冬,有兩隻大帶子。佢食唔停口,好味道,好短時間已經食晒個烏冬同埋啲餸,最後慢慢品嚐晒成碗嘅魚湯。😙叫碗湯烏冬,跟餐會有一杯半價嘢飲,我揀咗一杯熱生薑藍蝶花,飲完暖粒粒,唔係好覺得有藍蝶花味,生薑就好濃味啦😜坐耐少少佢都唔會話趕人走既,俾我地足足坐左差唔多兩個鐘😘 食到飽飽咁走,男朋友番工咁近,實可以再食多次😉

鮑魚花膠魚肚湯烏冬

帶子湯烏冬