2024-03-03 33 瀏覽
今次見到呢間餐廳嘅空氣餅同我和男朋友在台灣食的賣相一模一樣,所以又帶佢嚟試下,睇下合唔合佢口味。餐廳環境好靚,有些似樂園,加埋柔和嘅燈光,好有情調添!中間嘅卡座最吸引我,寬敞舒適。餐牌色彩繽紛,有晒相片,設計特別,仲好搶眼!有小食、pizza、肉、海鮮、意粉、飯和甜品,仲有好多特飲添!除咗餐牌設計吸引外,連濕紙巾袋都係自家設計,不得不讚!先黎款小食,意大利風腿芝士焗西蘭花山($68)又真係成座山咁,仲插住把大刀,好驚喜!清爽嘅西蘭花放在芝士溶上,拉出長長嘅芝士絲,充滿芝士香,加埋意大利風腿,添加鹹香,邪惡得來令人無法抗拒,芝士迷必食。男朋友知我最喜歡食海鮮,揀咗奧爾良Shake Shake海鮮袋, 席前火炙拉絲 ($398),足足有五款海鮮,好滿足!店員抱着海鮮袋左shake shake,右shake shake,將我揀嘅蒜蓉牛油汁跟海鮮徹底混合。仲未完呀!店員將海鮮放好後灑上芝士碎再火炙,好精彩。五款海鮮有龍蝦尾、大蝦、帆立貝、蜆和青口,全部都好鮮味,肉厚肥美,肉質彈牙,沾滿蒜粒和牛油,非常香,好正!除咗海鮮外,仲有香辣惹味嘅西班牙風腸、爽甜粟米和鮮爽西蘭花,都沾上蒜蓉,好好味!而我
震震下梳乎厘奄列
而我就當然幫佢點咗震震下梳乎厘奄列($118),嘩!又一驚喜!用旋轉木馬音樂托盤盛住,播住音樂出場,好童話。呢份梳乎厘奄列又大又厚,好有份量,熱辣辣,陣陣蛋香。班戟震下震下,極之輕盈鬆軟,有少少濕潤,充滿蛋香,正正就係男朋友喜歡的味道,大讚!
Dragon Hat
Fresh Mango Lime Soda
我要了Dragon Hat,男朋友就要Fresh Mango Lime Soda ,兩杯賣相都好驚喜,好有心思。Dragon Hat($48)有鮮紅肉火龍果、菠蘿汁、士多啤梨和梳打水,味道香甜,仲有好多果肉,好fresh! Mango Lime Soda ($68)不單止有甜美嘅芒果肉,仲有西柚和青檸,加埋菠蘿汁和梳打,酸酸甜甜,好醒神。
2024-02-26
Dragon Hat