落雨路過上環想食野,咁岩見到有間賣burger既小店就入去避雨順便試下,點知好有驚喜😍😍(5分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌗經典牛肉芝士漢堡餐($90)小食揀左薯條同雀巢檸檬茶呢個漢堡真係食過既burger黎講數一數二,佢舊牛肉超級厚,咬落去勁juicy,配埋中間既Cheese食完一啖之後完全停唔到口🤫,後悔叫左一個,大家要爭食🫣平時食漢堡飽最怕食到啲酸瓜,但佢呢個係用酸瓜碎,好易入口😎薯條係用粗薯條,勁有口感,而且新鮮整出黎,唔會淋吱吱又有咬口,如果再大兜啲就更開心🤩🤩香蒜大蝦橄欖油意粉餐($96)小食揀左原味雞翼2隻再加可樂意粉質素正常,啲蝦勁大隻又爽口😋同埋有勁多蒜蓉,岩曬重口味既朋友😝不過相比之下burger出色更多🤪🤪雞翼都係好有驚喜,感覺係進化版既脆香雞翼,好食到想encore🤪得2隻有啲唔夠喉🤫價錢:🌕🌕🌕🌗🌑一個套餐包左一份主菜,可以自選一份配菜同一杯野飲,份量唔算話好大,但都食得夠飽,不過始終中上環地段租金都貴啲,所以都要預番係咁上下價錢🤫交通:🌕🌕🌕🌕🌑始終去中上環揸車對我呢個唔熟路既新仔有啲難度,所以今次都係搭岩岩開通既屯馬線過海段,係紅磡過去20分鐘左右就到勁快🤣

(5分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌗
經典牛肉芝士漢堡餐($90)
小食揀左薯條同雀巢檸檬茶
經典牛肉芝士漢堡餐

香蒜大蝦橄欖油意粉餐($96)
小食揀左原味雞翼2隻再加可樂
香蒜大蝦橄欖油意粉

價錢:🌕🌕🌕🌗🌑

交通:🌕🌕🌕🌕🌑
始終去中上環揸車對我呢個唔熟路既新仔有啲難度,所以今次都係搭岩岩開通既屯馬線過海段,係紅磡過去20分鐘左右就到勁快🤣佢係位於文咸東街其中一間小店仔,係上環A2出口行出去勁近,離遠已經會見到個發光既漢堡包logo係門口🤩

環境:🌕🌕🌕🌖🌑
店鋪入面係高腳枱為主,唔算好多張枱,不過咁岩個日多數既人都係叫外賣多,所以都坐得舒服,同埋都好乾淨企理🥰

性價比:🌕🌕🌕🌖🌑
有時想食burger又唔想食m記呢啲頹野,番上環既朋友可以考慮呢間,個漢堡質素真係勁高🥹鍾意既可以自己俾錢加多啲配料,同埋佢有套餐,可以加埋小食同飲品,唔使怕唔夠食🤪
經典牛肉芝士漢堡餐
香蒜大蝦橄欖油意粉