2022-02-15 284 瀏覽
好少喺元朗呢邊食嘢,盲舂舂搵到呢間fusion餐廳好似幾多好評😆大約4點半就嚟咗呢度食😋呢度環境都幾好,簡簡單單,枱同枱唔會好近,所以私隱度都算高~食物種類唔算好多,但都幾特別,係泰式同西式fusion😆價錢都幾相宜😚我哋叫咗個生蝦刺身 ($58)🦐佢有6隻,呢個價錢我覺得都算好抵~啲蝦好爽,個泰式汁都好好味😚另外我哋叫咗個冬蔭公忌廉海鮮意大利麵 ($95)😆唔係講笑,呢個好好味😋唔太辣,但有好香嘅冬蔭公味,香料味重~寬條麵亦有啲口感,海鮮有蝦、青口同魷魚,都好新鮮好豐富😋薄餅方面,叫咗個比較特別嘅🤣大蔥鴨肉薄餅 ($92)🍕上面鋪咗啲鴨胸同埋京蔥~再加埋個甜醬,個感覺就好似片皮鴨攤咗上pizza一樣🤣pizza本身都好多芝士,幾樣嘢加埋完全冇違和感~上面仲有啲脆脆更加口感😆另外仲叫咗個黑松露芝士薯條 ($52)🍟上面真係有芝士碎~黑松露醬都好濃味,呢個都正正常常幾好味~本身諗緊飲唔飲嘢,見佢杯泰奶好似好多人推介,最後叫咗個泰式奶茶拿破崙 ($62)😇呢個比起鹹點略為失色,我覺得個cream的確好特別,泰奶味好出,亦好滑,不過拿破崙皮牛油味唔夠香~唔係唔好食,只係可能期望太高,覺得成個

生蝦刺身

冬蔭公忌廉海鮮意大利麵

大蔥鴨肉薄餅

黑松露芝士薯條

本身諗緊飲唔飲嘢,見佢杯泰奶好似好多人推介,最後叫咗個泰式奶茶拿破崙 ($62)😇呢個比起鹹點略為失色,我覺得個cream的確好特別,泰奶味好出,亦好滑,不過拿破崙皮牛油味唔夠香~唔係唔好食,只係可能期望太高,覺得成個甜品都有少少平淡~
泰式奶茶拿破崙

整體嚟講,呢間餐廳好食又抵食,坐得好舒服,店員亦都好nice,非常推薦大家嚟食👍🏻
2022-02-06
生蝦刺身