2023-11-04 145 瀏覽
我同朋友最近去佐一間台灣餐廳食飯,而家我嚟同大家分享一下我哋嘅食評啦。我哋揀咗炸軟殼蟹配蟹黃膏肉碎拌麵同蟹黃膏肉碎拌麵,仲有一份芋泥肉鬆蛋餅。唯一可惜嘅係,我地忘記影相芋泥肉鬆蛋餅,但係佢嘅味道真係好好食炸軟殼蟹配蟹黃膏肉碎拌麵軟蟹殼炸得好酥脆,入面嘅蟹肉鮮嫩多汁,配埋濃郁嘅蟹黃膏肉碎拌麵,完美組合。每一口都可以晶嚐到蟹嘅鮮味,而且呢道菜嘅味道特別之餘,亦都好好食,絕對係值得推薦嘅美食。單點蟹黃膏肉碎拌麵雖然我哋忘記叫店家走蔥,但係呢碗麵條彈牙,加埋濃郁嘅蟹黃膏肉碎芋泥肉鬆蛋餅雖然我哋忘記影相,但我哋一齊都同意佢係今餐嘅亮點。蛋餅個外皮煎得金黃酥脆,入面包住香嫩嘅肉鬆同濃郁嘅芋泥。呢個組合真係好好,每一口都帶嚟豐富嘅口感同美味嘅味道。雖然布影相留念,但我哋對呢道菜印象深刻,絕對值得一試

軟殼蟹蟹黃膏肉碎拌面

炸軟殼蟹配蟹黃膏肉碎拌麵