2019-04-28 234 瀏覽
今日同幾位朋友去完活動,就去左由一位朋友介紹既「鳥語」,係尖沙咀一幢商廈上面,都唔算太難搵!入到去已經一種好悠閒既感覺,佢有D位俾客人蓆地坐,又有D梳化,除左食正餐仲可以係一間cafe,o岩晒三五知己食完野吹水!講番野食,我地先叫左個挪威鮮三文魚拌溫泉蛋紅菜頭天使麵同埋紅酒牛柳配牛肝菌意大利飯,個天使麵用左紅菜頭汁煮,食落甜甜地,麵質亦軟硬適中,而塊三文魚都幾有鮮味又唔腥!至於個意大利飯塊牛柳火喉剛剛好,份量少D但質素極佳!跟住黎果個富士山黑豚肉咖喱飯更加令我地「嘩」左聲,佢真係整左座富士山出黎,我有D唔忍心整爛佢!D咖哩汁唔算太濃,撈飯食真係一流享受!野飲都幾別緻,朋友話佢果杯牛油果香蕉抹香奶昔色香咪俱全,而我就鍾情紅菜頭汁,又好味又健康!

挪威鮮三文魚拌溫泉蛋紅菜頭天使麵(左)紅酒牛柳配牛肝菌意大利飯(右)

富士山黑豚肉咖喱飯

紅菜頭汁