約咗中環返工嘅frd飲野,佢介紹左一間bar,daytime 係café ,夜晚係bar,一入門口已經好香咖啡味Menu 有好多以廣東菜式為主題嘅cocktail ,我地就試左新出嘅spring cocktail menu😋Hawthorn forest茅台不老,帶點醬香味,加上cold brew coffee,紅棗菊花味,整體甜甜的好易入口,後段咖啡味幾突出,仲可以配埋山渣餅~Lo bak go 真係有冬菇,蘿蔔味,泡沫帶有蝦米咸香,有點海水味,飲落好清新Mosyter 白麵豉味嘅Gin,配搭蠔葉同紫菜,真係好有蠔味😳😳Tea leaf eggnog以茶葉蛋為概念,加左有蛋同八角嘅syrup,幾滑,好rich,個人覺得有啲似toffee糖🤣Pepper Tom白胡椒味幾勁,另外因為有咸酸菜,帶點酸味,係胡椒豬肚嘅概念Keung sour薑糖,甜醋,加Ginger ale,新鮮lime juice &同薑汁,令我諗起食薑醋嘅日子🥺好有創意嘅cocktail ,非常欣賞👍🏻👍🏻

Hawthorn forest

Lo bak go

Mosyter
白麵豉味嘅Gin,配搭蠔葉同紫菜,真係好有蠔味😳😳

Tea leaf eggnog

Pepper Tom
白胡椒味幾勁,另外因為有咸酸菜,帶點酸味,係胡椒豬肚嘅概念

Keung sour

好有創意嘅cocktail ,非常欣賞👍🏻👍🏻

2024-04-07
  • Tea leaf eggnog