餐廳: 一鍋堂 (XX Arcade)
資訊:

2018-10-07 994 瀏覽
早前豬嘅朋友蕃薯仔話想去一鍋堂打邊爐,於是就起行book位,約左7點,上到去,有d suprise,都幾多人等。坐低前,店員會問大家要咩湯底先,所以要諗定。我地order左藥膳鍋,好多材料喺入面,好香噴噴,湯味濃但唔會鹹。環境唔錯,座位幾闊落,冷氣夠,最喜歡佢乾淨同光猛,雖然限時間,但都食得好舒服🤗設有自助沙律,醬油同甜品區。呢度係用手機掃QR code黎 download apps 落單,種類好多,樣樣都想試。飲品,蔬菜自己拎,另外醬汁都係自己斟,我地斟完返黎,藥膳鍋同食物都到齊喇,非常快手。超壯觀,好似好大食咁我地叫左好多款食物,全部好新鮮,至like脆卜卜嘅魚皮同響鈴,索晒湯嘅味道。大大隻蝦,好新鮮,肉質爽口。而大件花膠口感不錯,不過太大件,怕好快飽都唔敢食太多。牛肉超好食,夠嫩又好重牛肉味,食過返尋味。另外個孜然雞肉丸好好食,初時豬仲以為係羊肉丸,超級喜歡😋手打墨魚滑,彈牙好食。仲有午餐肉,厚身唔會鹹,以上都係再encore嘅食物😍其他食材例如粟米、芝心丸、水餃、魚腐、元貝等等都真心覺得唔錯。以呢個價錢而有咁有質素嘅食材,真係非常抵。最後仲要去埋雪糕機自己拉雪糕,滿足到呢☺大家
藥膳鍋

超壯觀,好似好大食咁

炸魚皮

午餐肉

蝦及牛

孜然雞肉丸

餃子

最後仲要去埋雪糕機自己拉雪糕,滿足到呢☺大家都挺住個大肚子返屋企🤣
自助雪糕

藥膳鍋