之前食過一次覺得唔錯,一直諗住帶媽咪黎試,呢日終於就到一齊放假,當然要兌現承諾!二百蚊有找,又係涮涮鍋又係放題,總有一樣野岩食。值得一讚既係有多種湯底選擇,傳統同日式都有,唔怕老人家唔岩食,因為配合媽咪口味就揀左蕃茄薯仔牛粒湯。好香蕃茄味,濃郁得黎唔會過鹹,裡面仲有好多蕃茄同牛粒上菜速度好快,落單後幾分鐘已經有得食,呢度刺身都係任食咖~~三文魚厚身肥美,帶子新鮮爽口,螺片鮮甜且有咬口。呢度既火鍋肉類都係薄切,落水唔洗一分鐘已經食得,方便得黎口感仲好嫩身。但豚肉(左上)略嫌油花多左啲,推薦美國極上牛肉(右下)同羊肩肉前者比例二肥八瘦,食多多都無罪惡感~而且口感鮮嫩有牛味。羊肩肉油花比例恰到好處,口感唔油膩之餘增添左啲爽彈,對我黎講如果羶味再濃啲就更好不過怕羶既媽咪話維持原狀就岩岩好易入口。火鍋配料都幾多野揀,墨魚丸打得幾彈牙,粟米流心丸幾特別、食起黎好香粟米湯味,魚皮餃餃皮好煙韌。食到七七八八轉戰熟食~炸物炸得香口唔油,特別係個芝麻雞翼,炸得皮脆肉嫩而且係雞全翼比較少見既台式雞骨腸,食起黎好似啜梗雞翼尖咁,啖啖肉好過癮,又無一般香腸咁鹹同膠。入座既時候千叮萬囑媽咪一定一定一定要留肚食甜品

二百蚊有找,又係涮涮鍋又係放題,總有一樣野岩食。
蕃茄薯仔牛粒湯
好香蕃茄味,濃郁得黎唔會過鹹,裡面仲有好多蕃茄同牛粒

三文魚厚身肥美,帶子新鮮爽口,螺片鮮甜且有咬口。
前者比例二肥八瘦,食多多都無罪惡感~而且口感鮮嫩有牛味
羊肩肉
不過怕羶既媽咪話維持原狀就岩岩好易入口。

台式雞骨腸

入座既時候千叮萬囑媽咪一定一定一定要留肚食甜品,主角都係最後出現既

甜品全部即叫即製,選擇繁多,亦係其他放題搵唔到既~
藍莓芝士杯
私心推薦藍莓芝士杯,芝士香滑,底下餅碎略帶鹹香完美中和左芝士既甜膩

榛子朱古力香蕉班戟
榛子朱古力香蕉班戟,CREPE輕薄有質感,裡面夾住粟米片同香蕉,口感豐富,加埋表面香甜既榛子朱古力醬無得輸。
雪糕窩夫
必吃雪糕窩夫,上枱仲係熱既,火候剛好外脆內軟,好重蛋香,面頭淋左煉奶,食起黎香甜又好味

同媽咪兩個人食左四杯芝士杯同三份窩夫,大滿足
如果黎食記得記得記得一定要留肚食甜品呀!!!
2018-10-25
羊肩肉