2012-07-24 34 瀏覽
之前聽過呢間好心麵店, 但估唔到原來係响沙田, 我住咗响呢區咁多年, 完全唔知呢間嘢响瀝源邨, 係有次無意中search有咩好食, 咁啱睇到呢間麵店, 然後搵日放假走嚟試下, 其實味道一般, 幫襯佢只係見佢做好心幫老人家, 值得鼓勵咁樣啫~~佢門口真係唔多起眼, 但响天橋上面望落嚟, 都見到有招牌, 而樓梯口亦有指示, 所以都唔算好難搵~ 入到去真係好特別, 完全唔似城市, 好鄉村氣息, 枱櫈都係木做, 又有d花草樹木, 中間位置仲有d書比你睇, 好似舊式cafe咁, 但都冇人去睇書, 因為lunch時間, 個個趕住食完就走, 冇閒情慢慢欣賞~呢度日頭係食粉麵, 但都有飯食, 而晚市就做小菜、火鍋, 又有做盆菜, 但今次先試下佢d麵先, 有機會夜晚嚟幫襯, 試下唔同類型的菜式~ 牛腩粗牛腩好林, 但太細粒, 少少肥, 都算唔錯, 而粗麵亦好爽口彈牙 牛什粗 牛什切到碎濕濕, 又唔齊, 只係得腸、肚、膀, 唔見咗個肺、粉腸,,,,,,,,,,,,,,,,,,我覺得出面d地踎牛什舖好食d~ 仲要加送發泡膠粒, 可能係夾住响d菜度, 到我食果時走出嚟~ 凍奶茶茶味唔夠濃, 而且偏甜

牛腩粗
牛腩粗

牛什粗
牛什粗
送發泡膠

凍奶茶
凍奶茶
茶味唔夠濃, 而且偏甜

2011-12-12