2018-11-13 8690 瀏覽
今日放工同男朋友去食晚餐。相約食這間同事推介的打邊邊日本放題。在panda 酒店樓上,地方好光猛又開陽,寬敞舒適的環境,唔會好吵!服務員唔錯,見有遊客問打邊爐的資料,佢好細心解釋;上菜及收碟都快手,無漏單情況,服務有禮!坐下來就先選擇湯底(我們選了豬骨湯,好香濃又野味唔咸唔口渴)我們點了豬、牛、羊肉;肉類好新鮮好軟腍,好有口感,豬肉好薄好易熟,肥瘦剛好;羊肉我喜歡,香羊味又唔硬唔羶另外的火爐配料有紙點取,不同丸類,選擇多又特色!喜歡粟米流心丸及流芯芝士包,外面丸好彈牙、內面好香滑,不過就要小心燙口了除了點紙外,還有自助式取蔬菜、菇類及瓜類;蔬菜都有4-5種選擇(菜芯、油墨菜、生菜、香菜、菠菜等)、菇類(冬菇、秀珍菇、木耳、雞肶菇等);瓜類(南瓜、芋頭、冬瓜等等)唔錯又乾淨熱食、沙律及涼伴有中華沙律、日本麻醬青瓜、八爪魚涼拌等,多選擇又唔差!清酒煮蜆、黑松露粟米:唔會咸、清清的、我喜歡黑松露粟米,粟米好甜,但黑松露味唔重炸物燒物天婦羅、燒菠蘿、番薯、雞軟骨、金菇牛肉卷等等,我們點了芝麻雞翼、紫芯香芋丸及榴槤炸彈芝麻雞翼好脆唔會好油,雞肉唔乾身;紫心香芋丸好香好軟熟、甜甜芋頭芯,好美味榴槤

極上牛肉
肉類

丸類及豆腐類

打邊邊

唔錯又乾淨

熱食、沙律及涼伴
沙律及涼伴

有中華沙律、日本麻醬青瓜、八爪魚涼拌等,多選擇又唔差!

熱食

炸物燒物
炸物

天婦羅、燒菠蘿、番薯、雞軟骨、
金菇牛肉卷等等,我們點了芝麻雞翼、紫芯香芋丸及榴槤炸彈
榴槤炸彈

榴槤炸彈是榴槤迷必試的炸物,好香好多榴槤肉,外脆內香滑,熱熱即炸,超級推薦

刺身壽司、卷物
我最近身體唔太好,要介一介刺身,但鄰坐客人點了很多,好新鮮的樣子!而我們唯有點一些熟的,都好多選擇喔!推薦芝士蝦卷(芝士好香濃蝦又彈牙)、帶子(好滑好軟);細細粒,唔多飯,好適合讓客人試多種款式唔會太飽

壽司

甜品

是這裡其中的重點。多選又唔會太甜,試了抹茶扭紋雪糕、熱腐竹鵪春蛋糖水、榴槤甘露,都唔錯,可惜無試榴槤班戟,鄰坐的好似好大件

2018-11-12
極上牛肉