2023-12-02 199 瀏覽
地址-Café Crêpe將軍澳康城路1號The LOHAS康城3樓B02號舖💋肉桂烤啤梨配鹽味焦糖醬 (加雲呢拿味雪糕球),呢個可麗餅一上枱真係嘩一餐,勁大塊,食落好有蛋香味,咬落又煙煙韌韌咁,幾高汁下,而佢裡面層餡有唔少的烤啤梨,配埋肉桂,中和左啤梨中的酸味,再加埋最頂層的雲呢拿味雪糕球,又凍又熱咁,層次非常豐富,正。💋榛子醬可麗餅(加香蕉),呢個可麗餅我就加香蕉餡,食落比係泰國食的足料好多,佢連榛子醬都落得勁慷慨,份量唔少,所以味道會比泰國的好好多,而我加左香蕉的關係,佢D酸味中和左榛子醬的甜味,成件事唔會話太甜,食落味道岩岩好,唔錯。💋橙冰香草梳打及紅寶石朱古力,食完甜品當然要飲返杯野啦,我叫左杯橙冰香草梳打,飲落幾清新,酸酸甜甜咁,唔錯,而紅寶石朱古力係呢個逐漸步入寒冬的時間飲真係好岩啦,飲完成個人都暖笠笠咁,正。
地址-Café Crêpe
將軍澳康城路1號The LOHAS康城3樓B02號舖