2017-06-05 545 瀏覽
琴日去完附近嘅太空館睇展覽,朋友提議到芝樂坊開餐!去到都有大約10個人等緊位,佢等位會比個“咇咇機“你,有位就會響,於是我地就去商場兜左陣,大約半個鐘就有位,都算快!餐廳安排左比我地坐高枱,所以快啲!個Menu 有成二百幾款食物,我地睇左好耐都唔知揀咩好!侍應見我地好懊惱,都會主動走過黎睇下你地有咩需要,又會介紹下菜式,值得一讚!我哋見到一個個名好得意嘅沙律~ “ 超級清新喚顏沙律“… 就睇下佢到底有幾清新喚顏!哈哈!材料都幾豐富,食落又幾Fresh 喎! 有菜同埋水果粒!各款嘅生菜,羽衣甘藍,配以提子,牛油果,梨,果仁等等,口感相當豐富同清新!! PASTA 因為又係見過名好得意,所以就揀咗“伊芙琳至愛粗管意粉“!份量好夠,好大碟!係蕃茄雜菜松子配粗管意粉!當中仲有雅枝竹!🍴 蕃茄味嘅意粉係我嘅最愛!所以我覺得相卻當唔錯,但略嫌唔夠熱!嗌左個小食“炸蟹餅“!(侍應有提醒份量會細啲!)蟹餅炸得香脆,都幾多蟹肉! 蟹肉都有甜味!食完正餐當然唔少得要嗌甜品喇!我哋嗌咗4款唔同嘅蛋糕share! 包括有: "無敵紅絲絨芝士蛋糕",“ 鮮士多啤梨芝士蛋糕“,“ 檸檬紅桑子忌廉芝士蛋糕“,“ 松
琴日去完附近嘅太空館睇展覽,朋友提議到芝樂坊開餐!

餐廳安排左比我地坐高枱,所以快啲!

超級清新喚顏沙律

伊芙琳至愛粗管意粉

炸蟹餅

食完正餐當然唔少得要嗌甜品喇!
我哋嗌咗4款唔同嘅蛋糕share!
包括有: "無敵紅絲絨芝士蛋糕",“ 鮮士多啤梨芝士蛋糕“,“ 檸檬紅桑子忌廉芝士蛋糕“,“ 松露朱古力蛋糕塔“......
款款都勁大件,Share 食都有少少滯,但又幾好食, 幾種芝士蛋糕嘅味道都有啲唔同!

鮮士多啤梨芝士蛋糕

個人比較鍾意檸檬紅桑子忌廉芝士蛋糕!酸酸甜甜咁幾好味! 仲有檸檬嘅清香!

檸檬紅桑子忌廉芝士蛋糕

松露朱古力蛋糕塔

無敵紅絲絨芝士蛋糕

我哋最後先食嗰個松露朱古力蛋糕塔,因為相當濃味,勁重朱古力味,食到唔同層次同朱古力粒!呢餐真係
相當滿足的一餐!
2017-06-03
伊芙琳至愛粗管意粉