2020-09-18 1167 瀏覽
🇭🇰The Pizza Project·本身我想食佢個carbonara pizza好耐㗎喇 但係呢間餐廳主要都係食pizza 冇意粉嗰啲 好似比較重負擔 所以一直都未有機會🙊咁啱嗰日另一個餐廳都要等好耐位 所以我哋就黎左試啦 完全冇後悔 佢比想像中更加出色🤩·Project Tasting 180pp我想講呢一個真係超抵 兩個人既話可以揀1個前菜 1個小食 2個完整pizza同埋1個甜品 真係超級多野😍😍仲要唔洗加一 但係兩個pizza實在太多啦 所以我哋最後都食淨左四片 留左第二日lunch食🤣·mortadella gnocco fritto呢一個超好食 超有驚喜😍😍其實我哋睇個名都唔知係咩嚟 都係因為呢一個set可以俾我哋揀一款我哋先會試😌本身以為佢係似croquettes但係其實佢下邊嗰個係一個麵團嚟嘅 只不過佢發酵得好鬆軟 好有空氣感 好似無糖嘅莎翁咁樣 口感超好🤤🤤而且佢上面嗰塊ham鹹香味好好 再加埋上面既ricotta同埋開心果果仁碎 超級好食 口感超級豐富 好推介大家試下🤤·parmigiana呢一個係類似茄子千層麵咁樣嘅 茄子同埋芝士真係超夾🍆而且佢嚟到嘅時候超熱
🇭🇰The Pizza Project
Project Tasting 180pp
mortadella gnocco fritto
mortadella  gnocco  fritto

parmigiana

呢一個係類似茄子千層麵咁樣嘅 茄子同埋芝士真係超夾🍆而且佢嚟到嘅時候超熱辣辣 好惹味 不過始終佢咁樣焗會出比較多油同埋上面有太多芝士 所以一定要趁熱食 如果唔係就會好膩 但係真係整得幾好食嘅😋
carbonara pizza
carbonara

parma pizza
parma

佢所有Pizza都係即嗌即整嘅 所以嚟到係超熱辣辣 直頭熱到我唔可以就咁用手攞🤣🤣佢carbonara個個真係好正 佢塊bacon超好味 油脂超好而且佢邊邊嗰啲憹左既位係脆到好似燒肉皮咁 超正🤤而且佢上面嗰啲蕃茄蓉都好惹味 有好多蕃茄油 所以個鮮味好足 佢啲鵪鶉蛋呢就煮到熟曬架啦 如果佢流心應該會仲正 不過依家咁樣都幾特別既😎至於佢個parma我覺得都好食嘅 但係相對黎講就冇咁有驚喜啦 因為呢個配搭係出邊嘅餐廳都好容易食到 不過佢都係做得好食嘅 而且佢勁慷慨 係每個slice上邊都至少有1塊parma ham超級足料😏
pici tiramisu
pici  tiramisu

最後甜品我哋就揀咗呢一個 因為超多人有講過佢地個tiramisu好味 果然真係唔錯😋佢係真係配搭得幾好 就算你食到咁飽都唔會覺得佢好膩 好中和到pizza既重口味😌而且佢個咖啡味濃得黎唔會太苦我自己幾鍾意😌😌
#rbyeat
#rby西式