鋪面冇乜特別亦唔顯眼,唔係睇過介紹專程嚟試真係行過咗都唔知。不同麵包款式擺滿架上都算係幾琳琅滿目,聞說炒蛋包出名,今次專程嚟買。佢哋出品嘅麵包每個都獨立包裝,你可以話衛生,亦都可以用環保角度去批評,見仁見智。絕對要澄清,啲蛋比我搞到一Pat咁係因為我喺個背囊度攞返出嚟影相,而且因為佢有透明膠袋包住所以水氣凝結喺包上面睇落濕粒粒咁樣,都係我處理嘅問題,同麵包舖無關。餐肉炒蛋包塊餐肉10分之香口,如果表面有啲焦脆就更加一流,雞蛋份量相當足夠但略嫌蛋味唔夠,亦唔係話好滑流嗰隻口感,但味道配搭得宜,整體感覺良好。無添加手工吐司可以話係我係香港生活左咁多年食過最好嘅方包,軟綿綿質感細密,唔係好強嘅麥香,但口感之佳令你不禁食完一塊又一塊都唔知飽。食完你就清楚超市買嗰隻X頓其實有幾垃圾。台灣3Q餅,餡料有麻糬、豆沙、肉鬆、鹹蛋黃。聽講肉鬆由台灣訂製供應。餅面鋪滿芝麻,黑白兩色,賣相相當吸引。餅皮係酥皮。裏面嘅餡料唔係講笑,真係可以分開逐一去品嚐,四樣餡料水準都相當之高。鹹蛋黃唔會死實太鹹,麻薯清香煙韌,豆沙唔會太甜太搶,最出類拔萃係嗰少少好香嘅肉鬆,令我深深體會少少對於整體可以有幾重要。

餐肉炒蛋包
餐肉炒蛋包
無添加手工吐司
台灣3Q餅
餅面鋪滿芝麻,黑白兩色,賣相相當吸引。餅皮係酥皮。
題外話/補充資料: 如果屋企附近有開分店我肯定會經常幫襯
2020-09-14