2023-08-09 171 瀏覽
夜晚9點左右黎食,以往都幫襯過幾次,外賣開中式甜品覺得正常。首先,入到店面 呢度好細,冷氣完全冇開咁滯,因為冇門 所以feel到熱風不斷往店內湧入。30度嘅天氣我keep住食都出汗。環境差評。試咗一個亮晶晶$43😰都唔平架 以呢啲小店,冇環境冇擺設都幾貴。黎到就係雲尼拿雪糕上面有啲碎冰,椰汁墊底,三種唔同size嘅小丸子/明珠/西米。以白色為主。可以話係除咗球普通雪糕有d甜,其他完全冇味道😅甜品又唔凍。小丸子冇味但好煙韌。椰汁都係唔甜,好失望。可以話係$40幾蚊食垃圾咁,唔明質素咁差嘅甜品店係如何屹立不倒幾十年。重點黎啦,食嗰陣我左手面有隻小強係牆面爬行。😱我加緊速度快手食完,只想逃離小強同儘快返屋企涼冷氣。俾錢嘅時候,我叫女侍應。係我腳下有隻5cm長係街邊常見嘅大強。🪳差啲尖叫,女侍應過黎打算踩死佢,咁大強受驚直接往廚房跑去。題外話,食緊嘅15分鐘keep住有客人黎,以外賣為主,都有三百幾蚊生意。我諗呢度都係靠熟客維持生意。而且女侍應有問客人冷氣凍唔凍,客人大聲答:「唔凍」應該唔會有下次。總結:又熱又多小強,甜品唔好食唔甜唔凍,雪糕係普通雀巢嗰種,建議快逃!!

差啲尖叫,女侍應過黎打算踩死佢,咁大強受驚直接往廚房跑去。

應該唔會有下次。
2023-08-09